DEVOALAREA IDENTITĂȚII – Cine este firma locală care a câștigat contractul de 3 milioane de lei pentru renovarea moderată a unei școli din Borșa

0
4214

BORȘA. Autoritatea publică locală din orașul maramureșean Borșa, controlată de Ion Sorin Timiș (PSD), a semnat un contract în valoare de peste 3 milioane de lei (exact: 3.163.008,34 lei, sumă care include TVA), cu firma locală Yanis Nord. Contractul vizează renovarea pentru creștere eficienței energetice a Școlii Gimnaziale nr. 1 din oraș. Circa 57% din necesarul finanțării este nerambursabilă, obținută prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), gestionat de statul român prin Ministerul Dezvoltării, restul urmând să fie suportat din bugetul local.

 

Sereleul Yanis Nord, înregistrat în Borșa și specializat pe lucrări de construcție a clădirilor – este firma ca executat lucrările la telegondolă și pârtia olimpică de schi din Borșa -, este controlată scriptic de Claudia Maria Danci (asociat unic) și este administrată de soțul acesteia, Ioan Danci.
Firma a închis anul 2022 cu o cifră de afaceri de 13,23 milioane de lei și un profit net de 3,53 milioane de lei, indicatori financiari realizați cu 23 de angajați, dar și cu datorii de 12,79 milioane de lei.

Școala Gimnazială nr. 1 din Borșa, localizată pe strada Dragoș Vodă nr. 90, are o suprafață desfășurată de 828 mp. Câștigătorul contractului a subcontractat execuția instalațiilor electrice (circa 4,5% din valoarea totală a contractului) firmei Electrom Smart Proiect din Baia Mare, controlată de Hermian Halmi (asociat unic).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here