ANALIZĂ 2MNEWS – Aeroportul din Maramureș, regres de 16% al traficului de pasageri în primul trimestru al anului: pierde în medie 745 de pasageri/lună

5
3450

AEROPORT INTERNAȚIONAL MARAMUREȘ 2024. În luna martie 2024, Aeroportul Internațional Maramureș a înregistrat un trafic de 4.184 de pasageri, cu doar 96 de pasageri mai mult decât în februarie, încheind primul trimestru al anului cu 11.775 de pasageri care au decolat/aterizat de pe/pe aeroportul din Tăuții Măgherăuș, fapt care îl menține pe locul 14 la nivel național, devansând doar aeroportul Băneasa din București și aeroporturile din Arad și Tulcea, ultimele două aflate în situația de a opera doar zboruri de tip charter și cargo (Arad) sau fiind în reparații (Tulcea).

 

Comparativ cu anul trecut, aeroportul maramureșean a înregistrat în luna martie 2024 o scădere numerică de 1.050 de pasageri și un regres procentual de 20%, în contextul în care media națională a înregistrat o creștere de 6%.

 

Conform datelor oficiale trimestriale, traficul de pasageri al Aeroportului Internațional Maramureș a înregistrat în primul trimestru al anului 2024 o scădere numerică de 2.235 de pasageri și un regres procentual de 16% față de aceeași perioadă a anului 2023.

 

Practic, în acest an, aeroportul din Tăuții Măgherăuș a pierdut o medie de 745 de pasageri pe lună. În acest moment, aeroportul operează doar două curse regulate (București și Beauvais-Paris), primele curse charter/sezoniere/turistice urmând să fie operate în 22 mai (Hurghada – Egipt), iar începând din iunie 2024 urmând să fie operate și charterurile spre Antalya (Turcia) și Heraklion (Grecia). Anul trecut s-a vehiculat și ideea deschiderii din iunie 2024 a unui zbor charter spre Monastir (Tunisia), însă acesta a fost transferat de operator Aeroportului din Cluj-Napoca.

 

* Foto: @Aeroportul Internațional Maramureș

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

5 COMENTARII

  1. In analiza ati tinut cont si de numarul de zboruri? Tarom a redus in primele 3 luni frecventa spre Bucuresti si in plus a si anulat alte zboruri.

  2. Faceți un sondaj în Maramureș și întrebați: ce știți despre Aeroportul Maramureș ?. O să rămâneți surprinși că aproape nimeni nu știu nimic ?! . Faceți reclamă punând afișe cu Aeroportul Maramureș în Baia Mare la sate și comune , cu avioane , curse spre diferite orașe , ce mijloace de transport sunt spre aeroport. In felul acesta , cererile de transport vor fi din ce în ce mai mari.

  3. Mergeți măi și bateți-vă aeroportul de …biiiiip …dapoi măi fraților cum să nu fie în scădere zborurile din BAIA MARE , dacă voi DOAR atâta știți să dați , ANTALYA , PARIS , GRECIA BUCUREȘTI și un amărât de zbor în EGIPT , că deja Maramureșanul a fost în zonele astea păi puneți la dispoziție și alte zboruri , de ex , BARCELONA , ALICANTE , NICE , VENEȚIA , VALENCIA , PALMA DE MAIIORCA , MADRID , PRAGA , CROAȚIA , ROMA , CIPRU …etc etc NU FIȚI MONOTONI !!!!!!!! MAI OFERIȚI ȘI ALTCEVA !!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here