HEROINĂ – Cum au pierdut oficialitățile 1,3 kilograme de heroină între Vama Sighetu Marmației și Tribunalul Maramureș

0
4804

REGLAȚI CÂNTARUL! Cuplul de olandezi prinși în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației cu peste 80 de kilograme de heroină va rămâne în arest cel puțin până în 3 aprilie 2019, la propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Maramureș, în urma unei decizii a magistraților Tribunalului Maramureş. Inculpaţii au contestat hotărârea, apelul urmând a fi judecat la Curtea de Apel Cluj.

 

Cei doi cetățeni olandezi – femeia H.H., în vârstă de 28 de ani, și bărbatul K.E.N., în vârstă de 43 de ani – sunt acuzați de introducere în ţară de droguri de mare risc. Cei doi au fost reținuți în 4 martie 2019, la ora 9.30, când încercau să intre din Ucraina în România prin Vama Sighetu Marmației, la cercetarea autoturismului frontieriștii sigheteni descoperind în podea un spaţiu special amenajat în care erau ascunse 167 de pachete care, după analiza în laboratorul de specialitate, s-a dovedit a fi heroină.

 

Atât Inspectoratul General al Poliției de Froniteră, cât și DIICOT, au precizat că cantitatea de heroină capturată a avut greutatea totală de 84,3 kilograme – IGPF: „Întreaga cantitate de substanţă, în greutate totală de 84,3 kg, a fost ridicată de către poliţiştii de frontieră şi trimisă spre, iar în urma expertizei s-a stabilit faptul că substanţa este heroină.”; DIICOT: “În compartimentul special amenajat au fost identificate 167 de pachete ce conţineau cantitatea de 84,3 kg heroină.”.

 

La 24 de ore după cântărire, cantitatea de heroină s-a diminuat cu 1,3 kilograme. În rechizitoriul DIICOT prezentat la Tribunalul Maramureș pentru motivarea solicitării menținerii celor doi olandezi în stare de arest, a fost înscrisă ca fiind “identificată cantitatea de 82,972 kg droguri cu conţinut de substanţă activă heroină”.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here