DIFICULTATE ECONOMICĂ – O importantă firmă maramureșeană din construcții, cu cifră de afaceri de peste 6 milioane de lei și care a lucrat mereu în profit, și-a cerut insolvența

1
8546

INSOLVENȚĂ. Firma maramureșeană de construcții Borodi Construct Select SRL, înregistrată în comuna Budești și care are un punct de lucru în municipiul Sighetu Marmației, și-a cerut insolvența deși în toți cei 11 ani de activitate economică a lucrat în profit.

 

Firma, controlată de familia Borodi (Ioan și Manuela), a raportat în 2022 o cifră de afaceri de 6,16 milioane de lei (în creștere cu 28,85%) și un profit net de 3.558 de lei, realizat cu 42 de angajați, dar a ajuns la finalul anului trecut la datorii de peste 2,15 milioane de lei – Ioan Borodi mai deține firma Borodi Design Studio SRL (prin care produce confecțiile metalice necesare lucrărilor de construcție), cu 7 angajați și o cifră de afaceri de 1,95 milioane de lei.

Cererea de intrare sub protecția insolvenței a fost înregistrată vineri, 24 noiembrie 2023, și va fi soluționată de Secţia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Maramureș.

 

Anterior acestei solicitări, firma clujeană HJI Complet Instal SRL, în calitate de creditor, a depus la Judecătoria Cluj solicitarea de admitere a unei somații de plată împotriva firmei din Budești.

 

Firma este specializată în construcții civile și industriale, amenajări exterioare, reabilitări de monumente istorice, construcții civile de lemn (cabane, case, biserici, porți maramureșene) și confecțiilor metalice. A lucrat îndeosebi în județele Maramureș (extinderi și reamenajări la hotelul sindicatului din Ocna Șugatag, confecțiile metalice de la Colonia Pictorilor din Baia Mare, amenajarea centrului civic din Budești, poarta maramureșeană de la Primăria Dumbrăvița etc.) și Cluj (Palatul Mikes, Casa Camino, clădire de birouri în Cetățuie, hala industrială a firmei Agressione Group, biserica „Sf. Apostol și Evanghelist Matei” etc.).

 

* Foto: @Borodi Construct Select

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here