DECIZIE – Din cauza situației politice din Israel, semifinala Rugby Europe Super Cup dintre Tel Aviv Heat și Romanian Wolves (Știința Baia Mare) se joacă la Budapesta

0
251

OFICIAL. Rugby Europe a anunțat că locația semifinalei Rugby Europe Super Cup 2023 dintre Tel Aviv Heat și Romanian Wolves (lot format din cel al campioanei Știința Baia Mare) a fost modificată, din cauza situației politice din Israel. Astfel, semifinala nu se va mai disputa la Tel Aviv (Israel), ci la Budapesta (Ungaria). Meciul va avea loc pe National Rugby Center din Budapesta (localizat în Kincsem Park – este stadionul pe care își dispută meciurile de acasă naționala de rugby a Ungariei), la 2 decembrie 2023, ora 12.30 (ora României).

 

Romanian Wolves / Știința Baia Mare s-a calificat în semifinalele competiției din postura de câștigătoare a Grupei B (unicul loc calificant din grupă), cu 15 puncte (maxim), după ce au învins cu 76-7 pe Bohemia Warriors (Cehia), cu 31-5 pe Delta Rugby Nederland (Țările de Jos / Olanda) și cu 60-5 pe Brussels Devils (Belgia) – ultimele două meciuri, în deplasare.

 

Tel Aviv Heat a terminat pe locul 2 în Grupa A, cu 14 puncte, după ce a învins cu 31-23 pe Lusitanos (Portugalia) și cu 38-20 Castilla Y Leon Iberians (Spania) și a pierdut cu 27-29 cu Black Lion (Georgia – deținătoarea trofeului) – primele două meciuri, în deplasare.

 

Cealaltă semifinală se dispută între Black Lion (Georgia, locul 1 în Grupa A) – Castilla Y Leon Iberians (Spania, locul 3 în Grupa A). Meciul are loc pe Avchala Stadium din Tbilisi (Georgia), tot în 2 decembrie, de la ora 14.00 (ora României). Câștigătoarele se întâlnesc în finala pentru trofeu, în 17 decembrie 2023.

 

* Foto generică: @Etienne Michaelis, @Budapest Rugby Center

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here