DUMINICĂ – 4 jucători de la campioana Știința Baia Mare, în echipa de start a României, în meciul cu Uruguay: debutează Jason Tomane

0
363
Cojocaru, Roșu, Tomane, Pristavița

RUGBY – ECHIPA NAȚIONALĂ. Selecționerul naționale de rugby a României, englezul Andy Robinson, a stabilit primul 15 cu care va începe duminică, 7 noiembrie 2021, meciul-test cu Uruguay. Meciul se va desfășura la Payanini Center din Verona (Italia), de la ora 15.00 (ora României), programat iniţial pe Stadionul Naţional de Rugby ”Arcul de Triumf” din Bucureşti, dar mutat, la solicitarea echipei sud-americane, din cauza situaţiei sanitare existente în România.

 

Din echipa cu care România va începe partida cu ”Los Teros” fac parte și 4 jucători de la campioana en-titre CSM Știința Baia Mare: Constantin Pristăviţa (28 ani, pilier), Ovidiu Cojocaru (24 ani, trăgător), Florian Roşu (28 ani, linia a II-a) și Jason Tomane (25 ani, centru), ultimul, de origine neo-zeelandeză și născut în Australia, are și cetățenie română și va debuta în naționala României în acest prestigios meci amical.

 

De asemenea, pe banca celor 8 rezerve mai sunt încă doi jucători ai Știința Baia Mare, Alexandru Alexe (24 ani, flanker) și Paul Popoaia (21 ani, fundaș).

 

În acest moment, în clasamentul World Rugby, România ocupă locul 18, iar Uruguay este pe locul 16. În meciurile directe desfășurate până acum, România a câștigat de 8 ori, iar Uruguay o singură dată (în 2018, la Bucureşti). Naționala sud-americană este deja calificată la Cupa Mondială din 2023, din postura de prima reprezentantă a Americii (după 35-15 și 16-19 cu SUA).

 

* Foto: colaj realizat de 2mnews cu imaginile @CSM Știința Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here