EXCLUSIV – Producătorul maramureșean de granule din material plastic Calex își extinde capacitatea de producție din Groși cu încă o hală industrială

0
7262

INVESTIȚIE – CREȘTEREA CAPACITĂȚII DE PRODUCȚIE. Producătorul de granule din material plastic Calex își extinde capacitatea de producție din comuna maramureșeană Groși cu încă o hală de producție, în urma unei investiții estimate la peste 1 milion de lei (exact: 1.126.326,25 lei), care îi va permite să-și crească producția de polipropilenă regranulată cu încă 3.750 de tone/an.

 

Proiectul a fost introdus în fază pre-execuțională și noua hală de producție, cea de-a treia a firmei maramureșene, va fi edificată pe plaforma economică pe care o deține societatea (și unde mai sunt edificate corpul administrativ și două hale de producție), pe strada Industriei, în Satu Nou de Jos (com. Groși).

 

Noua construcție, proiectată cu o suprafață de peste 900 mp, va fi prevăzută cu utilaje pentru separare/mărunțire, spălare/stoarcere, extrudare-regranulare, va fi dotată cu o instalație de reciclare de tip Starlinger recoSTAR dynamic 105 (ca și celelalte două hale de producție pe care le operează Calex) și va fi deservită de 10 noi angajați. Perioada de implementare a proiectului este de cel mult 2 ani de la data obținerii autorizației finale (de construire).

 

Reciclatorul de plastic și producătorul de polipropilenă regranulată Calex este controlat de Gheorghe Câmpan (are cetățenie austriacă), care deține 80% din părțile sociale, asociat minoritar fiind Ștefan Merk (20%) – ambii sunt administratori ai firmei (cei doi operează și o firmă de reciclare similară în Austria, Candi Plastic Recycling GmbH, care activează în Sollenau și unde utilizează aceeași tehnologie).
Anul trecut, firma din Satu Nou de Jos și-a crescut cifra de afaceri până la peste 18,88 milioane de lei, realizând un profit net de 3,10 milioane de lei cu 26 de angajați, dar înregistrând și datorii de 9,54 milioane de lei.

* Foto arhivă: @Calex

 

Cătălin  VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here