EXCLUSIV – A fost semnat contractul 26 de milioane de lei pentru furnizarea unor utilaje și echipamente de creștere a siguranței și securității Aeroportului Maramureș: cine sunt furnizorii

0
1159

AEROPORTUL MARAMUREȘ. Aeroportul Internațional Maramureș a semnat, la 27 iulie 2023, cinci contracte de achiziție a unor utilaje/echipamente aeroportuare care vizează creșterea gradului de siguranță și securitate. Contractele totalizează 26,18 milioane de lei (toate sumele din articol includ TVA) și cea mai mare parte a finanțării provine din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

 

Atribuirea s-a făcut în urma unei licitații publice, contractul fiind împărțit în 5 loturi. Fiecare lot a primit o singură ofertă, acestea fiind declarate de comisia de licitație ca fiind conforme și fiind declarate câștigătoare.

 

Patru loturi (care cuprind: un autodegivror pentru aeronave, cu fluide; o autospecială compactă pentru curățat pista, cu plug, perie și turbosuflantă; o autospecială pentru curățat pista cu plug, perie rotativă și turbosuflantă; o autofreză de zăpadă pentru pistă, căi de rulare și platforme de aviație), care totalizează 17,61 milioane de lei (exact: 17.612.000 lei), au fost câștigate de firma Mountain Industrial Resources SRL din Brașov, fosta Lafion SRL, specializată în comercializarea echipamentelor aeroportuare și controlată scriptic de Alexandru Iordache (74 de ani, originar din comuna Boroaia, jud. Suceava).

 

Un lot (care cuprinde diverse echipamente: două pentru întreținerea zonelor înierbate de siguranță; două autopropulsate pentru deszăpezirea lămpilor marginale; un multifuncțional pentru lucrări vară/iarnă dotat cu braț/platformă de lucru la înălțime), care totalizează 8,56 milioane de lei (exact: 8.568.000 lei), a fost câștigat de ATSA Industry SRL din Brașov, fosta ATSA Consulting SRL, specializată în comercializarea echipamentelor aeroportuare și controlată scriptic de Adrian Răducu Onose (47 de ani, originar din Bârlad, jud. Vaslui).

 

* Foto generică: @ Thomas Whisenand via University of St. Thomas

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here