EXCLUSIV – Investiție de 20 de milioane de lei în turismul din Cavnic: parc tematic cu dinozauri și cabană cu piscină exterioară

2
2230

TURISM CAVNIC – INVESTIȚIE. Firma Victorija Resort Park SRL, înregistrată în 7 decembrie 2021 în Cavnic, specializată pe activități recreative și distractive și controlată de cetățeanul german Toni Walter, va construi pe strada Icoanei nr. 9 din orașul maramureșean (între cele două pârtii de schi Icoana) o cabană cu două etaje + mansardă, cu piscină exterioară și… un parc tematic cu dinozauri în suprafață de peste 5.300 mp.

 

Proiectul, care este în fază avansată de pre-execuție, deținând mai multe cerificate, autorizații și avize (certificat de urbanism, notificarea pentru sănătate publică a DSP,  notificarea DSV, aviz de mediu, aviz de gospodărire a apelor etc.), este prevăzut cu o parcare de 20 de locuri (în fază incipientă) și mai multe amenajări exterioare și va fi dezvoltat pe o suprafață de teren de 7.500 mp. Ulterior, proiectul prevede dezvoltarea parcului tematic cu dinozauri pe o suprafață semnificativ mai mare.

 

În faza I, acest proiect are o finanțare de 4 milioane de euro (20 de milioane de lei) și are ca termen de finalizare sfârșitul primăverii anului viitor (în acest moment se lucrează inclusiv la confecționarea dinozaurilor uriași, fiind contractată în acest sens o firmă de specialitate din Asia).

Toni Walter este administrator al Circului Gartner, care a făcut mai multe turnee în orașe din România încă din urmă cu 10 ani – circul are peste 20 de angajați din Austria, Germania și România (acrobați, clovni, jongleuri și dresori de animale, majoritatea rude între ei) și o menajerie care includea peste 30 de animale (elefanți, cămile, crocodili, șerpi, măgari, lame, ponei, lei de mare).

 

Waltner mai deține două firme similare în Satu Mare, Walter Company și Walter Park – în cea de-a doua îl are ca asociat minoritar pe maramureșeanul Cristian Vasile Onișa, care deține Winter Events din Cavnic.

 

* Foto generice

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Pai asta le lipseste cavnicarilor nu locuri de munca fabrici sa fie pt populatie domnule primar care o facut ilegalitati prin italia si conduce orasul Cavnic:))) uni mor de saracie si el modernizeaza orasul te va mai vota azilu de batrani sa te manance primar idiot DNA trebuie pus pe el face doar ilegalitati unde se poate fura si vinde se baga si in primarie toate neamurile si nepotismele lucreaza o sa alegem un primar cu inteligenta artificiala in viitor nu cu cap de guma cum este el

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here