FAPT – Administrația județeană a depus cererea de finanțare a modernizării Policlinicii nr. 2 din Baia Mare (fost spital al urbei), proiect de peste 60 de milioane de lei

0
883

INFRASTRUCTURĂ SPITALICEASCĂ. Policlinica nr. 2 din Baia Mare (localizată pe strada Progresului nr. 17), edificată în anii ’60 și în care acum funcționează și Laboratorul de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, Cabinetul de Planificare Familială, Medicina muncii și Centrul de Sănătate Mintală copii, va intra în reparații capitale, modernizare și noi amenajări funcționale, administrația județeană depunând deja cererea de finanțare a proiectului.

 

În cea mai mare parte, finanțarea necesară proiectului va fi obținută prin Programul Operațional Regional (prin care administrația județului a solicitat peste 60 de milioane de lei pentru modernizarea Laboratului de Recuperare, Medicină Fizică și Blaneologie, structură care include recuperare neurologică, ortopedică, bronho-pulmonară și cardiacă, recuperare reumatologică) și Planul Național de Redresare și Reziliență (prin care se va reabilita Cabinetul de Planificare Familială, finanțarea fiind deja aprobată de Ministerul Sănătății, acest proiect este în valoare totală de 394.602,27 lei).

 

Proiectul de modernizare a Laboratului de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie, în valoare de peste 60 de milioane de lei, vizează reabilitarea integrală a clădirii, instalarea de panouri fotovoltaice pentru creșterea eficienței energetice a imobilului și dotarea cu aparatură de specialitate modernă.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here