ANALIZĂ – Maramureș, pe locul 2 în țară la creșterea tranzacțiilor imobiliare în primul trimestru al anului

0
680

TRANZACȚII IMOBILIARE – MARAMUREȘ. În primele trei luni ale anului 2023, în județul Maramureș au fost înregistrate 2.010 vânzări de imobile (terenuri, construcții, unități de locuire) – doar în luna martie s-au înregistrat 848, din care 222 de unități individuale/locuințe și 196 de terenuri în intravilan cu construcții, conform datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară analizate de 2mnews.

 

Dacă numeric, județul se situează din acest punct de vedere pe locul 27 la nivel național, în contextul scăderii semnificative ale tranzacțiilor imobiliare în primul trimestru al anului (chiar cu circa 53% în unele județe), puține județe (respectiv 6 din 41 de județe + București) au înregistrat creșteri în comparație cu aceeași perioadă a anului 2022.

 

Dintre acestea, în ianuarie-martie 2023, în Maramureș se consemnează a doua cea mai mare creștere procentuală din țară, fiind încheiate cu 27% mai multe tranzacții imobiliare decât în perioada ianuarie-martie 2022 (după Alba, unde s-a înregistrat o creștere procentuală a tranzacțiilor finalizate de circa 50%).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here