IDENTITATE – Cine a câștigat contractul de 6,3 milioane de lei pentru modernizarea Muzeului Județean de Etnografie din Baia Mare

0
3244
Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș

REABILITARE MUZEU ETNOGRAFIE – BAIA MARE. Administrația județeană din Maramureș, controlată de președintele Ionel Bogdan (PNL), a semnat la 10 ianuarie 2024 un contract în valoare de 6,3 milioane de lei (exact: 6.307.000 lei, sumă care include TVA) care prevede proiectare și execuția lucrărilor de modernizarea/reabilitarea clădirii pavilionare a Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș (localizată în Baia Mare, pe strada Dealul Florilor nr. 1).

 

Cea mai mare parte a finanțării obiectivului investițional provine din fonduri europene nerambursabile, gestionate de stat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

Contractul a fost semnat cu asocierea de firme Oberhauser Invest SRL (lider de asociere) & Archor Studio SRL și prevede în special îmbunătățirea condițiilor de confort interior, reducerea consumurilor energetice și de întreținere pentru încălzire și apă caldă menajeră – vor fi executate lucrări de reabilitare termică (atât la anvelopa clădirii, cât și la unele componente ale sistemului de încălzire), recompartimentări etc.

 

Muzeul județean de etnografie funcționează în clădirea edificată în anul 1971 și a cărei funcționalitate inițială a fost de Teatru de vară (este sediul muzeului din 1 iulie 1978).

 

•••
Oberhauser Invest SRL, liderul de asociere, este controlat scriptic de Liviu Șter (61 de ani, originar din Tăuții Măgherăuș) din postura de asociat unic – firma face parte din grupul de societăți controlate de dezvoltatorul imobiliar Ciprian Daniel Șter-Chelba. În 2022, firma a închis cu o cifră de afaceri de 88,81 milioane de lei (indicator record în istoricul economic al societății) și un profit net de 11,85 milioane de lei, realizat cu 12 angajați, dar și datorii de 67,91 milioane de lei.
•••
Archor Studio SRL este o firmă care se va ocupa de partea de proiectare, controlată de arhitectul Horia Brânzei. În 2022, firma a închis cu o cifră de afaceri de 2,12 milioane de lei și un profit net de circa 645.000 lei realizat cu 4 angajați, dar și datorii de 180.000 lei.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here