SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORAȘ – Expoziția-tribut pentru maramureșenii supraviețuitori ai Holocaustului, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare

0
112

EVENIMENT. În perioada 25 ianuarie – 9 februarie 2024, în Salonul Artelor – Cabinetul de Medalistică de la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, va fi prezentată publicului o expoziție unică în peisajul maramureșean, „Am învins”, care aduce în fața maramureșenilor poveștile de succes ale unor supraviețuitori ai Holocaustului. Această expoziție este despre trecut, prezent și viitor, iar cei prezentați în cadrul acesteia sunt originari din județul Maramureș, fiind un omagiu adus curajului și eroismului supraviețuitorilor.

 

Proiectul a fost inclus în programul European Days of Jewish Culture 2023, tema „Memorie”, coordonat la nivel european de AEPJ (European Association for the Preservation and Promotion of the Jewish Culture and Heritage) și în România de Fundația Tarbut (Tarbut Sighet Foundation), co-finanțat de Uniunea Europeană, sub patronajul UNESCO.ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here