PERFORMANȚĂ – UACE Dumbrăvița a raportat cel mai mare profit din istoria firmei: aproape 13,5 milioane de euro

0
1185

PROFIT. Subsidiara maramureșeană a grupului elveţiano-austriac Montana Tech Components, lider mondial al producătorilor de componente din aluminiu pentru industria aeronautică, Universal Alloy Corporation (UAC) Europe, a raportat cel mai mare profit din istoria de 9 ani a firmei: aproape 13,5 milioane de euro, în condițiile în care în 2017 a demarat și investiția de la Tăuții Măgherăuș.

 

În ultimii patru ani, profitul raportat de UACE a fost crescător: în 2014 – 30,5 milioane de lei, în 2015 – 36 milioane de lei, în 2016 – 43,1 milioane de lei, iar în 2017 – peste 62 de milioane de lei. Practic, în patru ani, firma și-a dublat profitul și și-a dublat numărul de angajați (de la 631 de angajați în 2014, la 1.200 de angajați în 2017).

 

UACE a fost înfiinţată în 2008 și a început producția în 2009, prima fabrică deschisă fiind în comuna Dumbrăvița (acum cu 1.400 de angajați), iar cea de-a doua în Medieșul Aurit (jud. Satu Mare). Compania, care furnizează componente unor importanţi producători de aeronave (Airbus, Boeing, Bombardier şi Premium Aerotech), își extinde capacitatea de producţie în zona limitrofă municipiului Baia Mare, în Tăuții Măgherăuș, ca urmare a creşterii cererii din partea producătorilor de aeronave comerciale.

 

Așa cum 2mnews v-a anunțat în premieră, încă din 25 iunie 2017, UACE vizează în Tăuții Măgherăuș, în zona limitrofă Aeroportului Internațional Maramureș, o investiţie de peste 150 de milioane de euro care va crea mai mult de 2.000 de locuri de muncă și se va concretiza prin crearea unei structuri de producție ce va conține un serviciu de proiectare a componentelor și structurilor pentru aeronave, o hală de producţie specializată pe prelucrare titaniu-aluminiu și cel mai mare centru de mentenanţă pentru industria aeronautică.

 

Investiţia în fabrica din Tăuții Măgherăuș este considerată strategică, pentru că astfel firma va avea acces direct spre pista Aeroportului Internaţional Maramureș, fapt care facilitează transportul containerizat al produselor sale în regim cargo (pe calea aerului).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here