PERFORMANȚĂ – UACE Dumbrăvița a raportat cel mai mare profit din istoria firmei: aproape 13,5 milioane de euro

1
2098

PROFIT. Subsidiara maramureșeană a grupului elveţiano-austriac Montana Tech Components, lider mondial al producătorilor de componente din aluminiu pentru industria aeronautică, Universal Alloy Corporation (UAC) Europe, a raportat cel mai mare profit din istoria de 9 ani a firmei: aproape 13,5 milioane de euro, în condițiile în care în 2017 a demarat și investiția de la Tăuții Măgherăuș.

 

În ultimii patru ani, profitul raportat de UACE a fost crescător: în 2014 – 30,5 milioane de lei, în 2015 – 36 milioane de lei, în 2016 – 43,1 milioane de lei, iar în 2017 – peste 62 de milioane de lei. Practic, în patru ani, firma și-a dublat profitul și și-a dublat numărul de angajați (de la 631 de angajați în 2014, la 1.200 de angajați în 2017).

 

UACE a fost înfiinţată în 2008 și a început producția în 2009, prima fabrică deschisă fiind în comuna Dumbrăvița (acum cu 1.400 de angajați), iar cea de-a doua în Medieșul Aurit (jud. Satu Mare). Compania, care furnizează componente unor importanţi producători de aeronave (Airbus, Boeing, Bombardier şi Premium Aerotech), își extinde capacitatea de producţie în zona limitrofă municipiului Baia Mare, în Tăuții Măgherăuș, ca urmare a creşterii cererii din partea producătorilor de aeronave comerciale.

 

Așa cum 2mnews v-a anunțat în premieră, încă din 25 iunie 2017, UACE vizează în Tăuții Măgherăuș, în zona limitrofă Aeroportului Internațional Maramureș, o investiţie de peste 150 de milioane de euro care va crea mai mult de 2.000 de locuri de muncă și se va concretiza prin crearea unei structuri de producție ce va conține un serviciu de proiectare a componentelor și structurilor pentru aeronave, o hală de producţie specializată pe prelucrare titaniu-aluminiu și cel mai mare centru de mentenanţă pentru industria aeronautică.

 

Investiţia în fabrica din Tăuții Măgherăuș este considerată strategică, pentru că astfel firma va avea acces direct spre pista Aeroportului Internaţional Maramureș, fapt care facilitează transportul containerizat al produselor sale în regim cargo (pe calea aerului).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Revenind in RO,am zis ,hai sa caut un job,am trimis mail pe adresa UAC,ce-i drept am fost sunat de 3 ori,a treia oara am hotarat sa merg la interviu la DUMBRAVITA,mi-am sacrificat o zi ca sa vad ce se intampla,programarea a fost pentru ora 9AM,s-a intarziat,ok,ora de cafea,la un moment dat am fost invitat la o proba scrisa,pe care am terminat-o primul,am predatacea proba,am plecat iar la receptie,dupa o jumatate de ora,am fost rechemat,pentru un interviu final,intrebaridin partea unor persoane care m-au intrebat daca eu cunosc pe cineva din businessul la care am acces,raspunsul meu a fost,ca fost sportiv de performanta ,nu am cum sa stiu daca ,cunosc pe cineva dintre angajati,am spus ca e tot ce-i posibil,mi s-a comun icat ca voi fi sunat peste 2 zile,am fost sunat,intr-adevar,si mi s-a comunicat ca postul de mentenanta pentru care amtriis cv-ul meu a fost ocupat,trageti d-voastra concluziile,va rog sa stergeti cv-ul meu din baza d-voastra de date,am sa trimit recenzii in USA,apropo,urmeaza sa termin a doua facultate,nu pot sa va urez o zi buna,voi mi-ati stricat o zi din viata

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here