FOTOGRAFIA DE INSECTAR – O scriere cât o mie de cuvinte despre cei care ne-au condus cu mâinile-ncrucișate în dreptul trecutelor erecții

0
997
Președinții CJ Maramureș

EDITORIAL. … dacă mai vânați pokemoni pentru a-i adăuga în panoplia personală a optimistului incurabil care își păstrează speranța (deșartă) că o să și câștige ceva din asta, vă ofer o oportunitate de nerefuzat: 8 din cei 9 pokemoni care au condus politica administrativ-financiară a județului Maramureș. Priviți-i… Imortalizați. Nevinovați. Performanți. Mulțumiți. Cu mâinile încrucișate în dreptul trecutelor erecții, în poziția firească și de acum flască în care se pozează marii politicieni fără remușcări, regrete, lipsiți de orice urmă de empatie față de naivii cărora le-au înșelat încrederea.

 

Vi se pare că vreunul dintre cei opt (puteți să-l adăugați aici și pe Teodor Lupuțiu – cel căruia toată presa locală i-a zis un sfert de secol Lupuți, de a ajuns și el să creadă că și-a schimbat numele -, drasticul și unicul absent nemotivat la întâlnirea de 25 de primăveri, implicit cel care lipsește din această poză pentru eternitate) păstrează vreun regret? Vedeți vreo remușcare? Vreo cută de îngrijorare pentru soarta unui județ decăzut din vârful patriei multilateral dezvoltate la coada Brunei de Maramureș (care-i tot un fel de vacă, dar mai neperformantă economic, numai că noi ne mințim și azi că e soarele de pe cerul zootehniei românești)? K la 25 de ani…

 

Pentru cei mai tineri, precizări: Consiliul Județean Maramureș (o instituție a cărei existență este ignorată de majoritate, deși aceasta este miezul, de aici ar trebui să pornească binele, dar pornește și perseverează răul) s-a fondat în urmă cu 25 de ani (în 1992). Oamenii au zis să facă un chef pantagruelic pe banii noștri (adică din bugetul județului). Și l-au făcut. De ce l-au făcut? Pentru că așa i-am lăsat să se obișnuiască și pentru că au putut.

 

Cei pe care îi vedeți în poză sunt opt din cei nouă președinți ai acestui for care administrează județul. Să-i nominalizez (de la stânga la dreapta, ca la fotbal):

– rândul de jos: Gabriel Zetea (președinte CJ 2016-prezent), Ioan Dulf (primul președinte CJ, 2002-2004), Marinel Kovacs (2004-2008), Mircea Man (2008-2012).

– rândul de sus: Călin Matei (1995-1996), Decebal Traian Remeş (1994-1995), Alexandru Cosma (2000-2004), Zamfir Ciceu (2012-2016) – din fotografie, spuneam, lipsește Teodor Lupuţiu (1996-2000).

 

Am vrut să nu se piardă poza asta, pentru că trăim o perioadă în care există atâtea vinovății și niciun vinovat. Însă această perioadă va trece. Poate o să ne facem bine cândva…

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here