GONE IN 60 SECONDS – A dispărut la fel de repede cum a apărut: pilotul a scăpat cu viață, Mircea Dolha s-a catapultat din PSD

1
1768
Mircea Dolha

TRANDAFIRII SUNT ROȘII. … ’ce cântecu’ așa: Roses are red, violets are blue… („Trandafirii sunt roșii, violetele sunt albastre”). Poza cât o mie de cuvinte. Alone with my thoughts („Singur cu gândurile mele”). Și mâinile mele iubito ’s-mbujorate de roze…

 

Dacă 2mnews ar fi Cinemagia ar scrie așa: Dolha (Mircea), cu fiu cineast, a executat un remake magistral Gone in 60 Seconds („Dispari în 60 de secunde”), reușind să dispară din PSD la fel de repede precum a apărut. O apariție episodică în care s-a străduit să-l imite pe fostul delicvent profesionist Randall „Memphis” Raines, fără să-l cheme Nicolas Cage.

 

Dar 2mnews nu e Cinemagia (nu sunt decis dacă din fericire sau din păcate, mai degrabă ultima variantă), în consecință scrie așa: Mircea Dolha s-a catapultat din PSD. Pilotul a scăpat cu viață (probabil recuperat de alții). A plecat. Gata. Închide ușa, că-i curent! N-a fost să fie. Nu s-au aliniat astrele. Poate altă dată. În politică never say never („niciodată să nu spui niciodată”).

 

L-a lăsat în PSD pe Zetea cu social-democrații fardați, traseiști conjuncturali de sorginte electorală activați ca pesediști de tip PMP, ALDE, Pro România și ce a mai găsit în piața second-hand-ului politic maramureșean. Dolha a plecat. Dar nicio lacrimă, pentru că „Moscova nu crede în lacrimi” (mă scuzați, observ că iar o dau pe cinematografie arhaică). Nimeni n-a scos nicio batistă. Poate chiar Dolha să fi vărsat o lacrimă la plecarea din sediul în care odinioară ștergea praful de pe tabloul cu tovarășu’ Iliescu. Ce vremuri! A doua plecare. Ciorbele reîncălzite n-au fost digerabile nicicând. De ce-ar fi fost acum?

 

Pentru cei mai tineri, care au avut șansa de a nu-l cunoaște pe Mircea Dolha, o succintă prezentare a subiectului. Mircea Dolha este un „ex”. Punct. Un „ex” atât de multe… viceprimar, primar interimar, președinte al PSD Baia Mare, președinte al PNL Maramureș, deputat, șef una bucată Corp de Control al ANAF (ahahahahahaha), avocat stagiar, posesor de cești de cafeluță inscripționate Versace și câte și mai câte.

 

O tempora! Ceștile acelea din pozele surâzătoare la electoratul volatil, în care se mima plăcerea desăvârșită a aromei sorbită cu degețelul cel mic ridicat, feminin. Impresionante, cu dungulițele alea aurii și grafia logo-ului cu capul Medusei din mitologia greacă.

 

Deci, Dolha s-a întors în PSD și a plecat din PSD. M-aș bucura să-l revăd, sub formă de poster, pe ușa altui partid care încă nu și-a găsit candidatul pentru Primăria pe care Dolha a condus-o vreo două luni. Dar ce luni! Ce luni! Aproape ca niște marți. Știți, la table…

 

Ce spune Dolha (c-am vorbit cu el)? „Probabil o să candidez. Săptămâna viitoare mă decid. Există posibilitatea să candidez din partea unui partid, nu neapărat unul care nu și-a anunțat candidatul pentru Primărie, candidații se mai schimbă. La fel cum este posibil să candidez independent, știți că eu am mai candidat independent, nu am o problemă cu asta. Adevărul e că nu m-am decis. Dar timpul e scurt și săptămâna viitoare o să vă anunț decizia”.

 

E o replică bună în Gone in 60 Seconds pentru final: „Memphis Raines, legenda te depășește”. Și pe Dolha. O campanie în care regăsim candidați din urmă cu 8-12 ani… Reîntoarcerea-n timp. Dar măcar ar fi una mai colorată, altfel ar fi fost destul de anostă. E ca și cum la ieșirea din magazin te strigă vânzătorul: „Nu mai călca pe șireturi niciodată! Acum ai 40% reducere la adidași cu scai”.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. …bietul de el.Sia dat la flori de 8 Martie…la greu, in numele PSD. (vezi videoclipul de pe contul personal al tradatului DOLHA) Si nu numai…
    La pacalit Zetea( in stilul caracteristic) …luandu-l in brate pe Dorel D.
    Dolha nu vroia primaria , vroia presedentia PSD , filiala Baia Mare.
    Daar …Zetea G., a jucat cartea castigatoare (asa crede el) …Dorel D.
    Pt ca fiind pe post de primar interimar, in executie fuctiei, Dorel D. are alte anvergura( maximalizarea procentului de voturi).
    Asa a gandit…si normal sa-l puna , in acest caz, pe Dorel presedinte la PSD BAIA MARE.
    Daaar….sa nu uitam ca Dolha M. …avand simpatizanti numerosi PSD atat in randul electoratului cat si in randul celor cu influenta in conducerea PSD, poate atrage dupa sine aceste forte si sa le propuna altor partide un parteneriat cu negocieri de functie pt el.
    Asa ca , cred eu, ca si-au cam dat cu stangul in dreptul ZG si DD …au ciuntit maximul spre care tindeau la vot.
    De urmarit cum actioneaza Dolha…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here