EXPLICAȚIA – De ce nu raportează Maramureșul NIMIC de 3 zile în criza cauzată de pandemia de coronaviroză

4
6867

CORONAVIRUS. Știți când pesedistul Gabriel Valer Zetea, preș. al CJ Maramureș, a anunțat că încep testările COVID-19 la Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare – bătându-se cu cărămăda-n pieptu-i de aramă pesedistă că asta se datorează faptului că instituția pe care el o controlează din toți bojocii, Consiliul Județean (CJ) Maramureș, a alocat 450.000 de lei (de parcă i-a alocat din salariul său, nu din banii județului)? Era 3 aprilie și a zis că asta se întâmplă săptămâna viitoare (care, conform calendarului, era 6-12 aprilie – vezi foto mic dreapta).

 

Săptămâna “viitoare”, nu s-a întâmplat nimic elocvent, adică n-au început testările. Apoi, în 14 aprilie a zis că încep din 15 aprilie, că Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie din Baia Mare a fost inclus în lista unităţilor care testează oficial pentru COVID-19. Bine…

 

De 3 zile, în Maramureș nu se raportează nimic semnificativ – adică indicatorii principali (decese, infectați, vindecați) stagnează. Ca și cum timpul s-a oprit în loc să ia Lumină. Acum, dacă aveți prin preajmă un calendar vă rog să-l priviți. E și pe al vostru tot 18 aprilie, ca și pe al meu? Dacă da, atunci vă ofer (nu argumente pentru minciunile publice rostite în cascadă de pesedist, ci) o explicație a stagnării: nu merg testările nici acum.

 

Știu, pandemia mai durează, așa că, la un moment dat din existența noastră, se vor face testări COVID-19 și în Maramureș, în laboratorul în care a fost montat un aparat Real Time PCR achiziționat din fondurile Ministerului Sănătății (cu o mică cofinanțare din partea Consiliului Județean Maramureș). Însă acum, nu se fac. Atât.

 

Și nu se fac în condițiile în care banii au fost alocați de o veșnicie și ceva, aparatul a fost achiziționat, montat, testat (încă din 3 aprilie), iar laboratorul a fost construit și acreditat (încă din 15 aprilie). Deci de 3 zile, nu mai există niciun motiv pentru care laboratorul levitează. Însă nu se fac teste. Implicit, fără teste, nu există infectați, decedați confirmați, nu există bătaie de cap.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. allloooo cetateanule …daca-mi permiti o mica remarca ..tu pe ce planeta navighezi ??? revinoti ,dati cu reveneala si mai cerceteaza cine ie la carma TARI ..DA e epidemie globala ..la fel cerceteaza ce a facut toate tarile din lume ce au alocat ? cat? ce a facut guvernele lor pentru popor ?? EIII NAHHH …ROMANIA nu se rezuma doar la baia mare ai tai si coaliti lor au pus ROMANIA ( nu baia mare ) ..in haus au alocat… pleava , nimic , ajutoarele primite se vand in farmaciile ministrului sanatati la supra pret si nu numai planuri de rasu curci azi il da maine se schimba o bataie de joc de niste inculti incompetenti care ma rog …guverneaza tara e in haus parerea mea in 10-15 zile cred ca in tara va fi revolte mari , guvernul ori cum a pierdut controlu violentele politiei sant exagerate , amenzile ( 420 euro si respectiv 4200 euro ) cele mai mari din lume sub pretextul de a descuraja populatia sa nu iasa din casa nu e plauzibila , batrani sechestrati 22 de ore in locuinte nu da bine si etc etc multe altele pe care tu cetateanule n-ai ochi sa le vezi e de rasu curci …dar toate astea vor aduce rabufnirea poporului in ori ce caz inainte sa faci propaganda uitate-n juru tau cand iesi din casa ..vezi si asculta lumea cum se plange si de cine se plange NU de ZETEA si nici de MOLDOVAN ci de guvernul TAU care veti da socoteala asta dupa pasti cand chiar poporu va ramane fara bani ,sechestrati la domiciliu , cu bolnavi si morti in case …atunci am sa te caut pe net sa te intreb mai e cazu sa pui problema lui MOLDOVAN ? si a testelor care pe plan national guvernul TAU idiot nu a pus la dispozitiea tari nimic concret viata noastra de zi cu zi si tu vb de testere ..in fine n-are rost discutia asta cand tu esti in urma cu un an ..de vorbesti in memoriu tau de nustiu ce nu o facut in 2019 MOLDOVAN cetatene revinoti dati cu reveneala si deschide ochi bine ca nu e gluma si nici timp si momentu de propaganda elec. PASATE FERICIT

  2. Din câte știam Prefectura și nu Consiliul Județean raportează statistica infecțiilor. Cu siguranță aveți ceva personal cu șeful CJ, altfel nu înțeleg motivația criticilor repetate. Cu cine aveți contracte d-le Vischi? Spuneți-ne sa înțelegem pentru a nu vă bănui de partizanat politic. Nu sunt PSD dar vad ca nu scrieți nimic rău despre PNL, USR etc. Acolo totul e perfect?

    • Nu Prefectura, ci Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (din care face parte și Prefectura și Consiliul Județean) este cel care cuantifică informații cuprinse în rapoartele oficiale (cele privind starea de sănătate fiind cuantificate de Direcția de Sănătate Publică). În privința dilemei privind criticile (despre care aflați că sunt fapte, adică lucruri întâmplate – după cum observați din fotografia cuprinsă în articol), detașându-vă de postura de avocat al idolului dvs., veți observa (la fel, privind fotografia din articol) că șeful CJ Maramureș a comunicat data la care începe funcționarea laboratorului. Doar el. Cât despre faptul că nu vedeți dvs. articole critice la adresa altor partide politice, nu este decât o scăpare a dvs. (căutați pe acest site și veți găsi, pentru că, dacă nu sunteți rău-voitor și doar un acuzator cu argumente false, le-ați ratat).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here