OBRAZUL SUBȚIRE, DIN SATIN – Cât costă eșarfa de primar, cu ciucure, pe care o poartă Cătălin Cherecheș: pentru că s-a-nvechit, a mai comandat… 8 bucăți

3
6724
Cătălin Cherecheș

PRIMARUL EȘARFELOR SALE. Scrierea asta poate ține loc de Raport de necesitate, pentru că răspunde, fără echivoc, la marea dilemă a magazionerului Primăriei Baia Mare: de câte eșarfe are nevoie un primar? Începând de miercuri, 23 martie 2022, ora 14.26, avem un răspuns ferm, fără niciun dubiu, la această copleștioare dilemă. Urmează explicațiile…

 

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, este în funcție din anul 2011, fiind la al treilea mandat plin la conducerea administrației din Baia Mare. În pofida condamnării în primă instanță la 5 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție (luare de mită în formă continuată), Cherecheș a declarat public, de mai multe ori, că el nu va face închisoare.

 

Având așezată în buzunarul de la piept, lângă asezonata batistă de mătase, această siguranță privind deznodământul apelului înaintat Curții de Apel Cluj, edilul Băii Mari, unul care ține la etichetă, a completat o comandă pentru achiziția de steaguri (care presupune 14 steaguri de exterior, 6 ale României și câte 4 ale Uniunii Europene și municipiului Baia Mare) și cu plata unor eșarfe de primar. Din satin. 8 bucăți, să fie.

 

Dacă nu puteați să dormiți noaptea neștiind cât costă o eșarfă de primar (din satin, cu ciucure), aflați acum. Firma care le produce, una specializată (Fabrica de Steaguri SRL din București), va vinde Primăriei Baia Mare cele 8 eșarfe de primar din satin cu 1.570,80 lei (adică 196 lei/bucată – sumele din scriere cuprind TVA). Însă merită, pentru că… cine va mai avea primar cu (8!) eșarfe noi? În total, Primăria va plăti 2.546,60 lei, cele 16 steaguri (cu dimensiuni standard, 1,35 m / 0,90 m) costând mai puțin decât cele 8 eșarfe de primar (respectiv, 61 lei/bucată, pentru că nu-s din satin, ci din poliester).

 

Atât am vrut să vă comunic prin prezenta scriere: că ieri, la ora 14.46, Primăria a comandat 8 eșarfe noi pentru primar și 16 steaguri, la ora 14.47 firma a spus că le vinde la suma estimată de Primărie (2.546,60 lei, cu TVA inclus), la ora 14.48 Primăria a închis achiziția, cumpărându-le. Și că avem primar cu eșarfe noi. Din satin. Steagurile, din poliester – merge ș-așa, oricum nu se văd.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Azi dimineață a murit un fazan în fața primăriei. Sau era de cite a zile? O întrebare pentru băimăreni. Citi fazani sint în primăria din Baia Mare? În doua picioare bineînțeles.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here