IDENTITATEA CÂȘTIGĂTORULUI – Un tronson de 653 de metri de stradă din Sighetu Marmației, reabilitat cu 1,8 milioane de lei de un drumar de casă

0
1498

CONTRACT STRĂZI – SIGHETU MARMAȚIEI. Prezenta scriere îndreaptă o “scăpare” a Executivului Primăriei Sighetu Marmației, care a omis să comunice public și identitatea firmei care va executa lucrările de reabilitare a străzii Constantin Dobrogeanu Gherea, urmând să încaseze pentru amenajarea celor 653 de metri liniari de stradă peste 1,8 milioane de lei (exact: 1.800.268,54 lei, sumă care cuprinde TVA).

 

Contractul, semnat la mijlocul acestei luni și care presupune proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a carosabilului (pe un tronson de 653 de metri, între str. Lucian Blaga și intersecția cu o străduță aparținătoare C. Dobrogeanu Gherea), a trotuarelor şi a spaţiilor verzi, va fi executat de firma Sebi Marc SRL, cu sediul în Călinești și controlată de sigheteanul Ioan Mihai Ștefan Marc (45 de ani).

 

N-a fost nicio surpriză în desemnarea câștigătorului contractului, pentru că din cele două oferte, una a fost descalificată, unica rămasă în discuție fiind cea a firmei lui Marc, una care a executat numeroase lucrări pentru Primăria Sighetu Marmației. Contractul trebuie finalizat într-un an, adică lucrarea trebuie recepționată în martie 2023.

 

Specializat în construcția de drumuri, sereleul înregistrat în comuna Călinești a raportat în 2020 a a 5-a cifră de afaceri din domeniu (aproape 24 de milioane de lei) și al doilea profit net dintre drumarii din județ (1,5 milioane lei, obținut cu 85 de angajați).

 

La finalul anului trecut, firma a executat lucrările de reparații pe strada Avram Iancu, pe o porțiune de 1,2 km, lucrare pentru care a facturat peste 2,2 milioane de lei și care deja are probleme, așa că i se va cere să o refacă, lucrarea fiind în garanție. De asemenea, tot această firmă va executa și lucrările (programate anul trecut, cuprinse în buget, dar neexecutate) aferente străzilor Mihai Eminescu (unde lucrările au început de circa 3 săptămâni și vor costa municipalitatea aproape 2,1 milioane de lei) și Iuliu Maniu (lucrări care vor costa 1,88 milioane de lei).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here