2024, AN ELECTORAL: NU MAI AJUNGE O FLOARE – De Ziua Femeii, o primărie din Maramureș a cumpărat 2.730 de cutii de ciocolată să le împartă la 3.600 de femei din oraș

2
4595

STRATEGIA LUI ATÂT S-A PUTUT. A trecut 1 martie. Cumva-cumva, viitorii candidați s-au descurcat preelectoral cu câte-un mărțișor inscripționat cu sigla partidului, cu câte-o floare. Dar vine 8 martie ș-atunci, vorba lui Nenea Iancu, ce ne facem, coane Fănică? Că-i an electoral și nu mai merge c-o floare, cu „3 lalele-3 surcele”. E necesară o investiție mai consistentă. Din această privință, cei mai avantajați (și lipsiți de fair play electoral) sunt primarii în funcție, care, cum zicea cu obidă un viitor candidat “neprimar”, dar aspirant: „Ăștia pot da, frate, că nu dau de la ei! Bagă mâna-n bugetul local și rezolvă problema”.

 

La Ulmeni, de pildă, orășel cu circa 7.000 de locuitori, Primăria locală a cumpărat 2.730 de cutii de ciocolată. Achiziția s-a derulat în 29 februarie 2024, simplu, sub titulatura onestă „Furnizare dulciuri cu ocazia zilei de 8 martie”. Adică, niciun ascunziș, nicio fereală, ce atâta ăsta ni? Cutiile, cumpărate de la sereleul TRB Distribution din Mocira, sunt sub formă de inimioară (Heidi Bouquet Hazelnuts Heart), simbol al neasemuitei iubiri și revărsări de respect cu care edilul orășelului, Lucian Ioan Titus Morar (fost la PNȚCD, fost la UNPR, fost la PMP, acum la PSD), le va gratula pe 2.730 de doamne cu drept de vot.

 

Pentru cele 2.730 de cutii de ciocolată, se va plăti din bugetul local 40.153,93 lei (sumă care include TVA), un mizilic față de opulențele cu care este obșnuit edilul din Ulmeni, același care a plătit 5,30% din valoarea totală a podului pentru… iluminatul ornamental temporal al acestuia.

 

Un mizilic, însă un mizilic care stârnește o dilemă: în oraș și cele 7 sate-cartiere înregimentate administrativ în UAT-ul pe care-l controlează locuiesc fix 3.602 persoane de sex feminin, iar Morar a cumpărat 2.730 de cutii de ciocolată. Dar mă gândesc că și-a făcut calculele bine, probabil celelalte 1.000 nu au drept de vot sau nu îl simpatizează pe edilul care s-a reinventat sub sigla de social-democrat pe stil nou.

 

… oricum, un 8 martie mai dulce. Dar nu pentru toată lumea.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Sara bună !

    Buclucaș 8 martie … , …
    Știu pe cineva care-a refuzat un milițian și garoafa lui ,
    … poate vă vine curaju’ de-a zâmbi
    pe
    ” nu , mulțumesc ” , nu primesc nimic de la dumneavoastră !

    Numa’ zic , Femeie !

    Mulțămnim de tătă cacaoa din context . 🕳️

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here