NEȘTIUTĂ – Ce substanțială economie a făcut primarul Cherecheș bugetului Orașului Învingătorilor

0
1209

EDITORIAL. Folosind o expresie social-democrată în vogă, „decât” atât vreau să vă anunț: o neștiută. Fiind un bun gospodar al bugetului public, primarul băimărean Cătălin Cherecheș a făcut o substanțială economie, de fix 14.821 de lei și 25 de bani la bugetul Orașului Învingătorilor. El, mai modest probabil, n-a făcut public acest fapt lăudabil și nici aplaudacii îndestulați de la bugetul-șvaițer n-au sesizat, că altfel s-ar fi făcut preș imediat, așa că am zis să facem publică această informație de importanță covârșitoare pentru situația financiară a acestui oraș de bogați.

 

Economia a fost făcută pe seama femeilor. Adică, în 21 februarie consilierii locali băimăreni au aprobat scurgerea din buget a 200.000 de lei pentru organizarea evenimentului cultural “Concert dedicat Zilei Femeii” (ăla cu Holograf și Ștefan Bănică Vetaaa, mi-ai stricat chiuvetaaa!) – mă scuzați, din reflexul de a respecta întocmai adevărul observ c-am pus ghilimele bine (conform documentației oficiale) și rău (conform realității, care cerea ghilimele la „eveniment cultural”), dar sper să mă puteți ierta-n această viață.

 

Practic, de Ziua Femeii, la paranghelie, trebuia stoarsă lămâia bugetului de 43.000 de euro. Nimeni (știu, e incredibil) n-a mai zis dup-aia că „Băi, uite, da’ vezi ce econom e primarul nost’!”. „Decât” l-au criticat răii că dă concertele astea prin firma lui Doru Dăncuș care acum e a lui Dan Drăghicescu, deși toți știm că e a tot a lui Doru Dăncuș și nu mai intrăm în amănunte needificatoare, DNA și Doamne-ferește! Păi s-afle tot poporu’ că domnul primar a cheltuit „decât” 185.178 de lei și 75 de bani pentru îndestulare. Practic, în Baia Mare, în martie, femeia a fost prețuită „decât” cu 40.000 de euro. Se vede că-i economist? Se vede. Și că-i un bun negociator? Și. L-a-mbârligat pe Dăncuș de 14.821 de lei și 25 de bani (cred că i-a zis de la obraz: „’ți ajunge 40.000 de coco!”)? L-a. Și a economisit banii ăștia prețuind femeia? A.

 

Păi atunci? Să nu mai aud critici nefondate! Mai ales că urmează „Baia Mare, Capitală a Tineretului”, sau cum mama franțului îi mai spune parangheliei din 2 mai, că de atâtea ori i-a modificat denumirea până când a reușit să-i convingă pe consilierii dizidenți să voteze alocarea a 1,2 milioane de lei pe care să-i spargem într-o singură zi – că nu degeaba suntem un oraș de bogați! Uite, sunt în stare să pariez că din nou, fără să zică nimănui, c-așa-i el, primarul, modest, o să ne mai facă o economie substanțială și toată paranghelia din 2 mai o să coste mult mai puțin. În loc de 258.000 de euro cât au votat aleșii, poate chiar 257.000 de euro. Cu plăcere.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ