FAPT – Se lucrează pentru reprofilarea și decolmatarea râului Rona la Sighetu Marmației, în zona de confluență cu Iza

1
1589

LUCRĂRI – APE. Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș desfășoară lucrări pe râul Rona la Sighetu Marmației, în zona de confluență cu Iza. Aceste lucrări de reprofilare-decolmatare sunt menite să asigure stabilitatea albiei. Demersurile sunt realizate în scopul protejării populației, precum și a obiectivelor socio-economice din zonă, în cazul producerii inundațiilor, a precizat Cristina Vădan, purtător de cuvânt al Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa.

 

Reprofilarea cursului de apă înseamnă corectarea traseului albiei, astfel încât să fie stopată eroziunea malurilor. În acest sens, se degajează albia de materialul aluvionar, format din bolovani, mâl, nisip și pietriș, de vegetație și de alte obstacole, pentru a asigura secțiunea de scurgere liberă a apei – pe lângă vegetația abundentă, secțiunea de scurgere a apei este blocată de deșeuri.

 

Administrația Națională „Apele Române”



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here