AU PIERDUT – Minaur Baia Mare, învinsă la 5 goluri în Franța de deținătoarea trofeului EHF European League

0
289

EHF EUROPEAN LEAGUE. Duminică, 23 ianuarie, în Complexul Sportiv Mangin-Beaulieu (Nantes – Franța), situat pe Ile de Nantes, în meci contând pentru etapa a 3-a a Grupei B din EHF European League, Les Neptunes de Nantes, deținătoarea trofeului (câștigat în urma Final Four 2021, la Baia Mare) a câștigat, cu 34-29 (14-14), cu CS Minaur Baia Mare.

 

Meciul, arbitrat de  de cuplul olandez William Weijmans & Rick Wolbertus, a fost câștigat pe merit de gazde, mai lucide și mai eficiente în cea de-a doua parte a jocului (34 de goluri din 54 de aruncări, față de băimărence, care au marcat 29 de goluri din 56 de aruncări – 63% vs. 52% la eficiența șuturilor la poartă).

 

Un echilibru menținut în prima parte, încheiată cu 14-14 și speranțe pentru Minaur, însă echipa franceză, învinsă în prima etapă pe teren propriu de puternica formație germană, SG BBM Bietigheim, s-a impus la final, clar, cu 5 goluri diferență, într-un meci pe care-l caracterizau ca fiind “crucial” și în urma căruia au urcat pe poziția a doua a grupei, calificantă în faza următoare (cu victorii obținute în deplasarea de la  MKS Zagłębie Lubin – Polonia și în meciul de astăzi, de pe teren propriu, cu Minaur).

 

Rațional vorbind, singura mare dilemă înaintea jocului era dacă portarul-golgheter al franțuzoaicelor, Floriane Andre (care avea 3 goluri marcate), va înscrie și în poarta lui Minaur. A înscris. Și pentru că am pomenit de marcatoare, iată-le: pentru Minaur au înscris Lavko (11 goluri), Cioca (5 goluri), Laslo (4 goluri), Severin (3 goluri), Fujita și Popa (câte 2 goluri), Tănăsie și Polocoșer (câte 1 gol). De la învingătoare s-au remarcat portarul Adriana Placzek (13 parade salvatoare – procentaj de 39,39%), Hagman (11 goluri), Strömberg și Ardouin (câte 5 goluri).

 

În cealălalt meci al grupei, SG BBM Bietigheim (Germania) – MKS Zaglebie Lubin (Polonia): 29-19 (16-9). Echipa germană este pe locul 1 cu 3 victorii din 3 meciuri, urmată de Nantes, cu 2 victorii din 3 jocuri și de Minaur, cu o victorie din 3 meciuri – polonezele au pierdut toate cele 3 jocuri disputate.

 

Următorul meci al băimărencelor în cupele europene (etapa a 4-a a Grupei B) are loc duminică, 6 februarie 2022, de la ora 13.00, la Baia Mare, meci retur cu echipa din Nantes – în precedentul meci de la Baia Mare, din mai 2021, semifinală a EHF European League, Nantes a învins Minaur cu 36-34, calificându-se în finala care avea să le aducă trofeul continental.

 

* Foto: @ Les Neptunes de Nantes

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here