TICHIA DE MĂRGĂRITAR – Din bugetul de stat pentru anul 2024, Băii Mari i-a fost repartizată finanțarea unui singur proiect: 300.000 lei pentru… o pistă de tip pumptrack

2
754

O PICĂTURĂ ÎNTR-UN OCEAN. La elaborarea bugetului pe 2024, când toți parlamentarii încearcă să suplimenteze bugetele locale ale comunităților pe care le reprezintă, municipiului Baia Mare i-a fost repartizată o singură finanțare: 300.000 lei pentru un sistem modular de tip pumptrack, au precizat consilierii locali băimăreni Pap Zsolt István (viceprimar al municipiului) și Pintér Zsolt (președinte UDMR Maramureș).

 

Per total Maramureșul a beneficiat de mai multe suplimentări financiare (de circa 9,6 milioane de lei doar din proiectele susținute de parlamentarii PNL și au mai obținut bani suplimentari și comunități din județ ale căror proiecte au fost susținute de parlamentarii USR și PSD), dar strict proiecte care urmează să fie gestionate de administrația Băii Mari, acesta este unicul.

 

Banii au fost aprobați în urma propunerii parlamentarilor UDMR, partid aflat în opoziție și care NU are niciun parlamentar maramureșean – unicul parlamentar pe care-l avea UDMR Maramureș, deputatul Apjok Norbert, a fost exclus din partid în februarie 2021, pentru că a candidat fără să îndeplinească criteriile UDMR (a prezentat o diplomă de studii post-liceale prezentată ca echivalentă a studiilor superioare – criteriu obligatoriu pentru partidul etnic maghiar) și a refuzat să respecte cerința conducerii partidului de a demisiona.

 

Sistemul modular de tip pumptrack este format din piste modulare cu suprafețe speciale, cu forme și curbe antrenante, care pot fi folosite de utilizatori cu biciclete, trotinete, scutere, skateboarduri, longboarduri, role. Practic, pumptrack-ul este destinat tuturor practicanților de sporturi nemotorizate cu roți, fiind diferit din acest punct de vedere cu skatepark-ul (dedicat pasionaților de trotinete freestyle, BMX, skateboard, dirt bike).

Proiectul acestei piste modulare a fost introdus ca cerință de aleșii locali din Baia Mare ai UDMR (Pap și Pinter), care au motivat investiția ca fiind benefică tinerilor, fiind o metodă antrenantă de petrecere a timpului liber, exersând coordonarea motorie și îmbunătățirea echilibrului. Aceste piste modulare pot fi demontate și depozitate în sezonul rece relativ ușor (mulți dintre furnizori sugerând că pe locul unde este montat pumptrack-ul autoritățile pot monta iarna un patinoar).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Nu e un lucru rău, dar nu suficient pentru Baia Mare. Ieri am fost la un concert de muzică clasică la Catedrala romano-catolică, altădată la un spectacol la Sala ATP. Orașul ăsta nu are o sală de spectacole decentă. 😓

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here