CONTRACT DE 18 MILIOANE DE LEI – După ce a ratat licitația pentru modernizarea zonei centrale din Târgu Lăpuș, administrația urbei a mărit oferta cu… 51%

0
2519
Mitru Leșe, primarul orașului Târgu Lăpuș

REACȚIE LA SUBEVALUARE. După ce administrația locală din orașul maramureșean Târgu Lăpuș, controlată de primarul Mitru Leșe (PNL), a ratat licitația din ianuarie-februarie 2022 care viza modernizarea totală a zonei centrale a urbei, contractul a fost reintrodus în licitație la o sumă majorată cu… 51,22%.

 

Respectiv, dacă în ianuarie Primăria estima un cost maxim pentru întregul proiect de 12,3 milioane de lei (exact: 12.311.448,22 lei, sumă care include TVA), preț la care nu a existat nicio ofertă conformă, acum lucrarea este estimată la un maxim de 18,6 milioane de lei (exact: 18.616.882,45, sumă care include TVA). Practic, contractul a crescut cu peste 6 milioane de lei – cea mai mare parte a finanțării proiectului provin din fonduri europene nerambursabile (prin Programul Operaţional Regional 2014-2020).

 

Investiția vizează reamenajarea și amenajarea unor trotuare noi, a spațiilor publice și spațiilor verzi și crearea unor piste pentru biciclete pe zona adiacentă celei centrale, care să permită desfășurarea traficului pietonal și circulația cu biciclete în condiții de siguranță, pe spații separate de partea carosabilă a căii rutiere.

 

Contractul va fi oferit pe criteriul Cel mai bun raport calitate – preț (unde prețul are o pondere în decizia finală de 85%, iar garanția lucrării de 15%), iar ofertele constructorilor pot fi depuse până în 5 mai 2022. Contractul trebuie finalizat în cel mult 20 de luni, iar lucrările trebuie garantate cel puțin 5 ani.

 

* Foto: @Primăria Târgu Lăpuș

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here