REACȚIE – USR Maramureș: Avem o nouă „investiție” marca Cătălin Cherecheș

0
452

OPINIE. De ce îi trebuie chelului tichie de mărgăritar? În această situație se află Baia Mare, municipiu care de când a fost ales primar Cătălin Cherecheș, de peste șapte ani, nu a beneficiat de nicio investiție majoră, niciun proiect de dezvoltare durabilă, niciun plan de a atrage investitori pentru crearea locurilor de muncă, ceea ce este inadmisibil având în vedere potențialul orașului și dezvoltarea pe care o au orașe mai mici, precum Tăuții Măgherăuș. Comparația cu orașe gen Oradea, Alba Iulia sau Cluj-Napoca e complet nerealistă. Suntem mult în urmă. În schimb, avem panseluțe și concerte, unde ni se toacă banii atât de necesari infrastructurii, investițiilor, reabilitării.

 

Parc de  distracții, joacă și agrement, asta ne lipsea. Asta ne va construi inculpatul Cătălin Cherecheș. Iar suma cu care se va construi este exorbitantă, 1 milion de euro.

 

Cum e posibil ca Baia Mare să nu atragă deloc fonduri europene, care sunt puse gratis la dispoziția noastră? Pentru că nu se pot fura? Oradea a atras deja 180 de milioane de euro doar fonduri europene nerambursabile, în timp ce adminstrația Cherecheș lasă clădirile din centrul istoric să se prăbușească. Orașele învecinate implementează deja conceptul de smart-city, iar noi stăm la cozi la buletine, la taxe și impozite în clădiri insalubre, cu geamuri sparte, neschimbate de pe vremea comunismului, unele într-un stadiu avansat de degradare.

 

USR Maramureș consideră că terenul pe care se va construi acest parc de distracții putea fi folosit mult mai eficient, prin construcții de birouri, sedii de firme, parc tehnologic sau industrial, care să ajute la dezvoltarea economică a municipiului.  Ne-am săturat de minciuni, panseluțe și circ. Cerem soluții eficiente din partea celor care ne administrează banii.  Sunt banii noștri și avem dreptul și obligația să urmărim ce se întâmplă cu ei.

 

Conducerea USR Baia Mare



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here