EGAL ÎN BANAT – Echipa feminină din Baia Mare, egalată în prelungiri la Timișoara de o echipă în inferioritate numerică, rămâne pe locul 5 în Liga a II-a

0
177

FOTBAL FEMININ – LIGA A II-A. Duminică, 28 aprilie 2024, pe Stadionul Textila din Timișoara, în meci contând pentru etapa a 15-a a Ligii a II-a Seria a 2-a la fotbal feminin, ACS Roma Florin Pădurean a încheiat la egalitate, 3-3 (2-1), partida cu ACS Fotbal Feminin Baia Mare. Meciul, arbitrat la centru de Tudor Florin Jurcă din Arad, a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 8 (Timișoara) și 5 (Baia Mare).

 

Băimărencele nu preau au mize în acest final de campionat, aflate la mijlocul clasamentului seriei și fiind sigure că și în ediția viitoare vor activa în Liga a II-a, aceeași miză 0 fiind și pentru echipa din Timișoara, constituită pe structura fostei Banat Girls. Gazdele au deschis scorul în min. 20, prin mijlocașul Elena Răduc (28 de ani), dar băimărencele au egalat relativ repede, în min. 28 promițătoarea Andreea Cândea, aflată la primul sezon în echipa mare, egalând. Totuși, bănățencele au intrat în avantaj la vestiare, în urma reușitei din ultimul minut al reprizei care i-a aparținut Andrei Vidican (care la 18 ani este la cel de-al treilea sezon în echipa mare).

 

În repriza a doua, gazdele rămân în 9 jucătoare de câmp, după eliminarea din min. 55 a lui Teodora Țârle (pentru cumul de cartonașe galbene), iar băimărencele au reușit să întoarcă scorul, întâi egalând prin Georgiana Marița (min. 65), iar apoi preluând conducerea prin golul aceleiași Andreea Cândea (min. 69). Numai că finalul partidei a adus egalarea pentru gazde, reușită prin golul lui Debora Dărăban, o jucătoare care a început să practice fotbalul la Sporting Lugaş (Bihor) și al cărei vis în urmă cu 8 ani era să ajungă să joace în Liga I la echipa din Baia Mare sau la campioana din Cluj-Napoca. Un egal smuls în minutele de prelungiri.

 

• ACS Roma Florin Pădurean – ACS Fotbal Feminin Baia Mare: 3-3 (2-1), au marcat Elena Răduc (min. 20), Andra Vidican (min. 45), Debora Dărăban (min. 90+3) / Andreea Cândea (min. 28, min. 69), Georgiana Marița (min. 65).

 

În urma remizei din această etapă, băimărencele și-au păstrat locul 5 în serie. În etapa următoare, băimărencele joacă pe teren propriu, în 18 mai, cu Politehnica Timișoara 2, echipă clasată pe locul 2, la egalitate de puncte cu liderul Olimpic Gherla, dar cu un meci mai puțin disputat.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here