VICTORIE CU FORCEPSUL – Minaur a învins greu Dacia Mioveni, la Baia Mare, și se pregătește de impactul cu liderul Ligii I, CSM București

0
858

HANDBAL – LIGA I. Duminică, 19 martie 2023, în Sala Polivalentă „Lascăr Pană” din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 19-a Liga I de handbal feminin, Minaur Baia Mare a câștigat, cu 24-22 (12-9), partida cu Dacia Mioveni 2012. Arbitrat de cuplul constănțean Iulian Ionuţ Ghiţă & Sebastian Topliceanu, meciul a opus echipele clasate înaintea acestei etape pe locurile 7 (Minaur) și 11 (Dacia) și a pornit cu echipa gazdă din postura de favorită, mai ales că băimărencele aveau de luat o revanșă, după ce în tur au fost învinse (pentru prima dată în ultimii ani) cu 29-24.

 

După primele 15 minute, în care oaspetele au menținut scorul în echilibru (5-5), Minaur marchează 4 goluri consecutive (Borș – 2, Țîrle, Tănăsie), cu această diferență intrându-se în ultimele 10 minute ale reprizei (min. 20, 10-6), iar în min. 24 Minaur reușește să pună un număr dublu de goluri între ea și adversară: 12-6 (gol Vujivic, care are un procentaj de 100%, 3 goluri din 3 șuturi).

 

În ultimele 6 minute băimărencele nu mai marchează (nici măcar din 7 metri) și, în pofida limitării tehnice a oaspetelor, acestea se apropie prin golurile lui Moldovan-Popa (2) și Ilie (12-9). Prestație bună a portarului Amra Pandzic (6 parade salvatoare, procentaj de 43% mingi apărate). Se intră la vestiare cu scorul 12-9.

 

Începe repriza a doua cu Minaur în atac. Ratează Cazanga din 6 metri, Dacia marchează pe contraatac (Nicolae). În sfârșit, după 7 minute de joc efectiv fără gol, Minaur marchează: Popescu. Urmează o fază de cascadorii râsului: oaspetele în atac, fără soluții, intră în prepasiv și au lovitură de la 9 metri. Băimărencele fac zid, Dacia trebuie să tragă după o singură pasă. Se înalță Lazăr, trage de la 10 metri peste zid, în picioarele lui Pandzic, și mingea intră în poartă. La meciurile dintre echipele slabe se întâmplă și accidente. Doar la meciurile echipelor slabe.

 

După primele 10 minute ale reprizei, Minaur conduce cu 3 goluri (min. 40, 16-13), Beșleagă marcând ultimele două goluri (ultimul de pe centru, cu șut de la șold din 10 metri). Marchează și Vizuente (n-o mai făcuse), dar bămărencele înscriu repede, cu poarta goală (prin Mițicuș), oaspetele jucând fără portar (în inferioritate nu au apucat să facă schimbarea – se mișcă greoi). În min. 43 ne servesc și oaspetele același tip de gol, după o pasă greșită a lui Tănăsie, care o pune pe Milic pe contraatac cu poarta goală.

 

Sunt atât de multe greșeli tehnice încât jucătoarele par copleștite de handbal. Meci tipic de liga a II-a. Prima jumătate a reprizei se încheie cu 18-17. Pentru sportive (inițial am scris handbaliste, dar astăzi, la Baia Mare nu s-a jucat handbal), dar în special pentru spectatori, mai sunt 15 minute de chin. Min, 47, oaspetele egalează: 18-18 (Vizuente de pe centru). Avem 7 metri, ratează Cazanga.

 

Mă bucur că mi-am cenzurat impulsul din minutul 20 când vroiam să scriu că Dacia joacă atât de prost încât Minaur nu poate să nu câștige. Această echipă demonstrează în acest moment că poate să joace mai prost decât atât de prost cum joacă oaspetele. Lazăr pune Dacia în avantaj pentru scurt timp. Minaur marchează două goluri consecutive (Cazanga și Kerekes) și preia conducerea, dar Ilie egalează de pe extrema stângă: 20-10 (min. 50).

 

Meciul capătă pe alocuri inflexiuni ilariante. În min. 53, Vizuente duce din nou Dacia la conducere: 20-21 (cine ar fi crezut în min. 24 în această desfășurare). Vizuzente înscrie din nou: 20-22 (min. 54). Echipa Minaur e căzută total. La box se aruncă prosopul, la handbal se cere time-out. Fotonea o face. Marchează Popa (21-22), mai sunt 5 minute de joc. Un spectator povestește Creed III (l-a văzut aseară). Pare interesant. Oricum, mult mai interesant decât ce se întâmplă pe teren.

 

Min. 57, Cazanga egalează (e una dintre puținele care au jucat ceva astăzi), apoi Mițicuș, infiltrată pe semicerc duce Minaur în avantaj (23-22). Mai sunt 2 minute. Time-out Dacia. Sunt comici și arbitri, în nota meciului, de ce să facă excepție. Înscrie Cazanga și liniștește totul: 24-22. Apără Pandzic, mai sunt 30 de secunde. Băimărencele țin atacul până la final. S-a terminat: 24-22.

 

Pentru Minaur au înscris: Cazanga (8 goluri), Vujovic și Tănăsie (câte 3 goluri), Popescu, Borș și Mițicuș (câte 2 goluri), Tudor, Kerekes, Țîrle, Popa (câte 1 gol). Amra Pandzic – 9 parade salvatoare. De la oaspete s-au remarcat Vizuente, Ilie și Beșleagă (câte 4 goluri) și portarul Mădălina Ion (11 parade salvatoare).

 

În urma victoriei, Minaur rămâne pe locul 7 în clasament, însă în următoarea etapă, a 20-a, are o misiune imposibilă, băimărencele fiind programate vineri, 24 martie, de la ora 17.00, în deplasare, cu liderul Ligii I, CSM București, echipă care domină categoric actuala ediție (meciul este transmis live de postul de televiziune ProArena).

 

Cătălin VISCHI, Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here