VERDICT – DNA a câștigat apelul: Sorina Pintea rămâne sub control judiciar (inițial, Tribunalul București decisese eliminarea măsurii preventive)

0
461
Sorina Pintea

MĂSURĂ REINSTAURATĂ. Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, trimisă în judecată de DNA pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată (două acte materiale) din postură de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, rămâne sub control judiciar pe perioada procesului. Decizia a fost luată de magistrații Curții de Apel București, care au desființat sentința din 11 mai a Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală.

 

Sorina Pintea a fost arestată preventiv de Tribunalul Bucureşti în 29 februarie 2020, a fost trimisă în judecată de DNA în 30 aprilie și a fost eliberată din arest pe 6 martie 2020, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, instanţă care a plasat-o sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. În 11 mai, judecătorul de cameră preliminară al Tribunalului București a decis înlăturarea măsurii preventive de control judiciar, însă DNA a făcut apel și a câștigat. Decizia Curții de Apel București este definitivă.

 

Conform DNA, în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Sorina Pintea ar fi pretins şi primit mită (ca procent din contractul de amenajare a blocului operator al sălii de chirurgie cardiovasculară și toracică), prin intermediarul Mihai Coste din Baia Mare, de la Octavian Niculescu (managerul Hospital Technical Solutions SRL București) și George Tudor Lucian (reprezentant al aceleiași firmei), în două tranşe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (la 28 februarie 2020).

 

DNA susține că în 28 februarie, „după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce a avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here