MĂȘTI DE PROTECȚIE – Grupul Taparo a pus în funcțiune prima linie tehnologică automatizată de producție a măștilor FFP2

0
606

PRODUCȚIE. Grupul de firme Taparo, controlat de maramureșeanul Ioan Filip, a pus în funcțiune, la firma Techtex din Oșorhei (jud. Bihor), prima linie tehnologică automatizată de producție a măștilor FFP2 (clasă superioară de protecție) și se pregătește pentru montarea celei de-a doua linii tehnologice, prognozând că până în 15 mai va produce zilnic 150.000 de măști FFP2.

 

Taparo a început producția de măști chirurgicale în urmă cu o lună, la fabrica pe care o deține în județul Bihor. În acest timp a pus în funcțiune 3 linii automatizate, unde se lucrează în 4 schimburi și se produc măști de protecție FFP1 (aproximativ 450.000 de bucăți/zi). Măștile de protecție asigură o eficiență de filtrare bacteriană de 98% și sunt avizate de Ministerul Sănătății (prin Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale) și de Ministerul Apărării Naționale (prin Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare).

 

 

Estimarea lui Filip este că după ce toate cele 5 linii tehnologice vor fi operaționale, Grupul Taparo, care totalizează 1.600 de angajați, va avea o capacitate de producție de 600.000 de măști chirurgicale pe zi, din toate cele trei tipuri de protecție (FFP1, FFP2, FFP3).

 

De asemenea, începând din luna iunie, Grupul de firme Taparo va demara și producția de material filtrant pentru măștile chirurgicale. În acest fel, Taparo va produce integral în România toată țesătura necesară produsului medical de protecție.

 

Taparo a anunțat că distribuie echipamente de protecție către spitale, Jandarmerie, Poliție, Armată, Tarom, Romatsa, CNAIR, primării, instituții publice și private, farmacii, bănci, firme private din diferite industrii, dar și cu retaileri. De asemenea, în situații grele a sponsorizat unități spitalicești din Maramureș și Suceava.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here