EXCLUSIV – Directorul administrativ al Spitalului Județean din Baia Mare, Simona Cremene, a recunoscut că a comis infracțiunea de înșelăciune

1
5111
Simona Cremene

ACORD DE RECUNOAȘTERE A VINOVĂȚIEI. Directorul administrativ a Spitalului Județean din Baia Mare și consilier județean PMP, Mihaela Simona Cremene, a recunoscut că e vinovată de comiterea infracțiunii de înșelăciune, sancționată de Codul Penal, semnând în acest sens un acord de recunoaștere cu procurorul de caz.

 

Cel mai probabil, va fi eliberată din arestul poliției și va fi judecată prin procedură simplificată (procurorul de caz nu mai trebuie să întocmească rechizitoriul), urmând să fie sancționată cu o pedeapsă cu suspendare și plata daunelor rezultate din urmărirea penală (circa circa 230.000 lei), cauzate Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș din Baia Mare (instituția medicală s-a constituit parte civilă în acest caz).

 

Surse informate 2mnews au precizat că printre efectele acordului de recunoaştere a vinovăţiei, care au fost avizate de procurorul ierarhic superior, este și interdicția de a mai ocupa o funcție publică pe o perioadă de 3 ani. De regulă, atunci când se semnează un astfel de acord, inculpatul (sau persoana față de care a început urmărirea penală) dezvăluie și alte fapte și făptuitori ale unor infracțiuni la care a fost parte, sau despre care are cunoștință. Așa că urmărim acțiunile din viitorul apropiat…

 

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei se încheie atunci când, din probele administrate, rezultă suficiente date cu privire la existenţa faptei pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală şi cu privire la vinovăţia inculpatului și are ca obiect recunoaşterea comiterii faptei şi acceptarea încadrării juridice, stabilind felul şi cuantumul pedepsei, precum şi forma de executare a acesteia.

 

Legea prevede că inculpatul care își recunoaște vinovăția prin acord beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii.

 

Mihaela Simona Cremene, directorul administrativ al Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș din Baia Mare, a fost reținută în după-amiaza zilei de joi, 31 martie 2022, sub acuzația de înșelăciune cu crearea unui prejudiciu financiar instituției spitalicești de circa 230.000 lei, ulterior instanța prelungind cu încă 30 de zile perioada de menținere în arestul Inspectoratului Județean al Poliției Maramureș.

 

Cremene, de profesie economist, era președinta Sindicatului TESA din Spitalul Județean și vicepreședinte al Sindicatului Sănătatea. De asemenea, ocupa funcția politică de președinte a Organizației de femei a PMP Maramureș și vicepreședinte PMP Baia Mare. Surse informate 2mnews au precizat că dosarul Parchetului se referă la faptul că directorul administrativ al Spitalului și-ar fi dobândit funcția în urma unor documente de studii false, cu ajutorul a două persoane (un alt angajat al Spitalului și un profesor universitar).

 

Ea a devenit directorul administrativ al Spitalului Județean din Baia Mare în noiembrie 2018, când, în mandatul de manager interimar al dr. Vasile Ioan Pop, au fost contopite două servicii, Tehnic și Administrativ (ultimul fiind condus de Cremene din anul 2008, care a devenit din șef serviciu, director).

 

Cremene, care s-a înscris în PMP în august 2020, a acces în forul deliberativ al județului în octombrie 2020, de pe lista de supleanți a PMP Maramureș (a fost pe locul 7 pe lista de consilieri județeni a PMP), înlocuindu-l pe titularul Cornel Varga (PMP), care a renunțat la mandatul de consilier județean pentru cel de consilier municipal în Baia Mare.

 

Ea făcea parte din comisiile pentru Sănătate și pentru Muncă, Solidaritate Socială, Familie și Asistență Socială, era președinta Comisiei de vânzare a spațiilor medicale din patrimoniul județului și membră în Consiliul de Administraţie al Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș și membru supleant în Consiliul de Administrație al Spitalului de Boli Infecțioase din Baia Mare.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Poate doamna mai informeaza DNA , despre cum e capusat Spitalul Judetean de firmele interpuse si controlate in realitate de actualul senator liberal Cristian Niculescu Tagarlas. Incepand cu Sica Guard , firma de paza si pina la firme care distribuie si hartia de buda din spital si mancarea aferenta . De aceea l-a pus pe Oros acolo , cel mai corupt senator pe care l-a avut Maramuresul si Baia Mare . Dar institutiile dorm si nu vad nimic . In plus senatorul se lauda ca are spate din diverse servicii si este de neatins . O mare gogoasa lansata pentru naivi si creduli usor de manipulat . La fel ca altii, individul cu CV fake , ar trebui sa infunde puscaria . Asteptam cu nerabdare acest moment si asa va scapa orasul de cel mai mare spagar din ultimii 30 de ani .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here