UPDATE – NU MAI VREA LA CLUJ – Din Penitenciarul Rahova, Cherecheș a cerut prin videoconferință instanței supreme să-i admită strămutarea de la Cluj a soluționării contestației în anulare

5
20005
Cătălin Cherecheș

CERERE DE STRĂMUTARE. Marți, 26 martie 2024, la Înalta Curte de Casație și Justiție (instanța supremă în România), Completul nr. 5 al Secției Penală a judecat cererea de strămutare înaintată de Cătălin Cherecheș, a soluţionării contestaţiei în anulare, la o altă curte de apel decât cea de la Cluj.

 

Cherecheș, fost primar al municipiului Baia Mare în perioada 2011-2023, acum aflat în Penitenciarul Rahova, fiind condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, a dat o declarație prin videoconferință, din penitenciar. El a spus, conform Digi24: „Doamnă președinte, sunt condamnat definitiv și nu există grabă în soluționarea cauzei și vă rog cu tot respectul să beneficiez de judecata unei alte instanțe care să fie compatibilă. Am toată încrederea că îmi veți da șansa.” Instanța nu a pronunțat încă hotărârea privind solicitarea lui Cherecheș.

 

De asemenea, Răzvan Doseanu, avocatul lui Cherecheș, a precizat tot astăzi, pentru Digi24, că a depus deja o cerere la CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului), în numele clientului său, prin care a dat România în judecată pentru că acestuia i s-ar fi încălcat dreptul la un proces echitabil.

 

ACTUALIZARE. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca nefondată cererea depusă de Cătălin Cherecheş, în care fostul primar al municipiului Baia Mare solicita strămutarea de la Curtea de Apel Cluj a contestației procesului în care a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

5 COMENTARII

  1. Este greu să fi avocat,să sustii cu fel si fel de tertipuri nevinovăția cuiva cu toate că ești convins că aceea persoană a fost condamnată pe bune. Auzi acolo; sesizează CEDO. Sunt multi bani in joc, nu-i așa?

  2. Mai Cherecheș tata,tu ești vinovatul principal,căci aveai din abundenta tot ce.ti.trebuia pentru un trai decent,dar ai preferat sa ai și mai mult,apelând la furat,așa că,odihnește.te în liniște și meditează asupra faptelor tale oribile,daca ai demnitate și bun simț.!?Esti terminat că om ,dar și că om politic ,fiindcă nu ai făcut nimic deosebit pentru cei care te.au votat,ba dimpotrivă,le.ai înșelat așteptările.Macar acum,să fii corect cu tine însuți și să ai un comportament corect.

  3. Clujul i-a fost fatal…desi inainte vreme avea interesin acesata urbe (vezi afacerea Realtopfarma…Udrea – ROCREDIT IFN -cu banii caruia a cumparat EMM via VDC HOLDING, CATALIN CHERECHES- si care cere excutarea silita a doamnei NUȚI (Elena Udrea ) investitoare pe langa multi altii corifei ai politicii si mass mediei regionale si nationale sau pur si simplu ,,afaceristi notorii” ,de pe dealul BORZAS din Cluj – BIOLAM (CORIN CHERECHES (atentie a nu se confunda cu CC) in sarcina/propietatea, caruia era odata STAUINEA IZVOARE acum a ROCREDITULUI-LESE T. FLAVIU ….sic!) …In orice scandal finaciar la nivel inalt cu personaje notorii si sume colosale , apare ROCREDIT IFN….Oare e pura conincidenta ? Am spicuit din materiale de presa date publicitatii. Ultima ,,achizitie” a grupului (camatari cu firma cum ii numesc unii , refereindu-se societatrea respectiva IFN-ista) este CABANA USTUROIUL…Hait! O noua axa de dezvoltare a IFNISTILOR – turismul finaciar…al banilor.
    In concluzie ..Clujul nu-i prieste deja condamnatului Chereches Catalin…dar nici acasa , la Baia Mare nu sta bine…singur ..tot mai singur…Imi vin in minte cateva cadre , cand la meciurile echipei locale de handbal feminin, Lese si CC -din pozitia de finantator si creator al echipei- urlau din toti plamanii , dand indicatii jucatoarelor, apostrofau albitrii si pe toti care le rau impotriva ,i actul sportiv , si la final se felicitau(pupau) unul pe altul…interesul ,,purta fesul ” si o pereche de buze puse unde trebuie la momentul potriv …bleah… . Pt ca puteau…. Dupa…Fiecare pe fagasullui in zilele de azi…LFT (ROCRREDIT) -cu o mana iti da si dupa aia te executa( nimeni nu te obliga sa le devii client sau victima financiara) …CC…lin ,,blocaj” social si personal impus de o hotarare judecatoreasca , ..partener de sistem privativ de libertate si spre reeducare si integrare sociala( sa mori de ras) cu madam UDREA. (ca tot au fost acuzati de oarece relatii sentimentale , negate cavalerște , de catre ,,burlacul fatal” -autointitulat) -el zice ca toata decaderea politica/personala, de aici i se trage….ca-l suparase la aceea vreme, prin apropierea prea mult de madama de la turism si dezvoltare , ministareasa, , pe pretendentul principal la gratiile doamnei U.E. ( NUȚI) , respectiv ,,Popey Marinarul” .
    Incurcate sunt caile…
    Lauti ca pamflet scrierea de mai sus si ca o cugetare personala…fara imiplicatii daor ca si pdv al uni cetatean care citeste presa. si isi pune intrebari..la care nu-si doreste raspuns. Ceva gen ,, POIAN LUI IOCAN ,, …
    Oriunde, numai la CLUJ nu..
    .Germania , salvatoare, in vizunea dlui CC i-a dat pas(s) …spre Roamnaia.
    -sa vedem locatia urmatoare aleasa..doar pt judecarea dosarelor pe rol,, ca cea personala, de sedere …i-a fost asigurata pt o perioada de vreme…de unde se va intoarce , mai puternic si mai intelept.
    Sanatate si sa-ti ajute Dumnezeu sa treci si peste acesata incercare…dar sa inveti din ea stimabile ..
    .Nu toti care te aduleza iti sunt si prieteni devotati…pe principiul zicerii latina …,,,si tu BRUTUS !? ,, Cua tat mai putin LFT IFN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here