DEZAMORSAREA BLOCAJULUI POLITIC – Senatorul Dan Ivan: Noul Guvern, la mâna parlamentarilor

0
348
Dan Ivan

DESPRE SOLUȚIE. Senatorul USR Maramureș, Dan Ivan, afirmă că soluția pentru dezamorsarea actualului blocaj politic este una foarte simplă și stă la îndemâna actualilor parlamentari: Dacian Cioloș, premier. „De peste un an și jumătate, pandemia generată de infectările și decesele cu COVID19 a afectat puternic toate statele lumii, iar România nu a făcut excepție. De la numărul tot mai mare de cazuri soldate cu mortalitate, până la pierderea locurilor de muncă, la limitarea accesului la educație, servicii sociale, sanitare etc, toate au dus la o criză profundă, resimțită de toți românii. De parcă nu era suficientă, ea este dublată de o tensiune politică pentru care încă nu s-a găsit „vaccinul” potrivit. Deși lucrurile par extrem de complicate, cu lideri politici ce pun uneori orgoliile înaintea interesului nației, rezolvarea este una simplă: Dacian Cioloș, premier.

 

Sigur, Florin Cîțu are blazonul șifonat, iar desemnarea președintelui USR pentru a forma și a conduce Guvernul reprezintă o lovitură de imagine. Poate că în mintea lui Klaus Iohannis a fost și altceva decât o simplă satisfacție dată forței partidelor ce l-au demis pe premierul liberal, atunci când a venit cu varianta Dacian Cioloș, însă acest episod trebuie luat mai degrabă ca un avertisment dat de președintele țării aroganței unui om care nu poate înțelege că a fost schimbat din funcție, nu mai este un lider de încredere și trebuie să plece. Mai mult, acestea are și datoria de a veni cu variante pertinente, bazate pe criterii de performanță, la formarea noului cabinet, prin renunțarea la alimentarea favoritismelor, negocierilor tainice și intereselor ce nu fac cinste unor lideri nepătați.

 

De altfel, propunerea lui Klaus Iohannis este și o mănușă aruncată tuturor partidelor politice. Iar o susținere a lui Dacian Cioloș venită din partea majorității parlamentarilor nu ar trebui să mire pe nimeni. Noul premier poate forma în jurul său o echipă pentru a trece cu bine peste această criză. Românii s-au săturat de incertitudini, de jocuri de culise și de oameni mult prea aroganți atunci când ocupă funcții de demnitate publică”, a scris Dan Ivan pe contul său de Facebook.

 

În 5 octombrie, 2021, Guvernul condus de liberalul Florin Cîțu a fost demis. Miniștrii însă și-au păstrat funcțiile, până la învestirea unui nou Cabinet. În 11 octombrie 2021, președintele Klaus Iohannis, în urma discuțiilor purtate la Cotroceni cu liderii principalelor partide politice, l-a desemnat pe Dacian Cioloș candidat pentru funcția de premier. Conform Constituției, respectivul candidat are la dispoziție un termen de 10 zile de la desemnare pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului și a întregii liste a Guvernului.

 

Biroul de presă al senatorului Dan Ivan



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here