ÎN INSTANȚĂ – S-a cerut anularea rezultatului concursului, cu câștigător cunoscut dinainte, pentru funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență

1
3502

PROCES DESCHIS. Unul dintre candidații înscriși la concursul pentru funcția de manager al celui mai mare spital din județul Maramureș, Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș din Baia Mare, a cerut în instanța de judecată anularea rezultatului contestației concursului. Dacă va câștiga procesul, ar fi similar cu existența unei contestații nesoluționate, implicit de anularea rezultatului declarat ca fiind cel final (și care l-a dat câștigător pe Alexandru Oros – PNL, anunțat de 2mnews cu mult înainte ca acest simulacru de concurs să înceapă).

 

Reclamantul este Tănase Ion Filip, doctor în Științe Medicale și a înregistrat vineri, 15 octombrie 2021, chemarea în judecată, în calitate de pârât a Consiliului de Administrație al Spitalului Județean. Speța se va judeca pe fond de magistratul desemnat de la Secţia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Maramureș.

 

Din Consiliul de Administrație al Spitalului Județean fac parte cinci persoane: Ioan Cheudan (președinte, consilier județean PPU-sl), Claudia Maria Breban (administrator public intermar al județului Maramureș), Gabriel Bogdan Ștețco (consilier județean PNL) – cei trei sunt reprezentanții CJ Maramureș, iar primii doi au făcut parte și din comisia de examinare – și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Maramureș, Carmen Sima și Ivette Alessandra Ilea.

 

Tănase Ion Filip este absolvent al Institutului de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca (1987) – licențiat în Medicină, al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (2007) – licențiat în știinte politice, administrative și ale comunicării și al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad (2014) – licențiat în Științe Juridice. Are titlul de Master în Drept Administrativ al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad (2007). Are două titluri de Doctor: în Psihologie – al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (2000) – și în Științe Medicale – al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca (2007).

 

De profesie medic (a lucrat și la Spitalul Județean, ca medic în perioada 1987-1990, și ca auditor clinic la Biroul de Evaluare Acreditare din 2016), Filip a fost șeful Centrului Medical MAI Maramureș, acum este pensionar cu grad de colonel (r). Filip s-a clasat pe locul 3 în concursul al cărui rezultat vi l-a comunicat 2mnews cu mult înainte să înceapă (a luat media 7,30, după câștigător, Alexandru Oros – 8,94, și Rareș Pop – directorul DSP Maramureș -, care a fost notat cu 8,83). Atât Filip, cât și Mădălina Câmpean (a patra clasată, cu nota 7,20) au contestat concursul, însă contestațiile au fost respinse de Comisia de examinare (alcătuită fără respectarea legislației, prin cooptarea lui Claudia Breban în comisie, care nu îndeplinea cerințele legale), iar celor doi le-au fost scăzute punctajele (lui Filip la 6,94, iar lui Câmpean la 6,63).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Este incredibil ce avant a luat aceasta Claudia Breban, o nesimtita si o profitoare tinuta in brate. Din secretara de facultate acuma este peste tot. Competenta in toate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here