ÎN DERBY-UL CODAȘELOR – Progresul Șomcuta Mare a zdrobit Luceafărul Oradea, într-un meci cu 6 goluri: prima victorie din acest campionat

0
359

FOTBAL – LIGA A III-A. Sâmbătă, 16 octombrie 2021, în meci contând pentru etapa a 8-a a Ligii a III-a, la Sânmartin, s-a jucat derby-ul codașelor Seriei a 10-a (locul 10, ultimul, cu locul 9, penultimul): CS Luceafărul Oradea – CS Progresul Şomcuta Mare. Echipa orădeană are cel mai slab atac (doar 3 goluri înscrise în 7 etape), iar maramureșenii cea mai slabă apărare (24 de goluri primite, o medie de 3,4 goluri primite/meci).

 

În pofida începutul dezastruos de campionat al celor din Șomcuta Mare, maramureșenii porneau favoriți prin prisma experienței jucătorilor și, de această dată, Progresul a jucat altceva, reușind o victorie categorică (prima în acest sezon) în urma unui meci în care s-a jucat cu garda jos și în care s-a marcat într-o singură repriză de… cinci ori: Luceafărul Oradea – Progresul Şomcuta Mare: 1-5 (0-1).

 

Batin, ca-n zilele sale cele mai bune, a deschis scorul într-o partidă în care avea să semneze o triplă, cum nu i s-a mai întâmplat demult. Acesta a fost și scorul la pauză, Progresul începând partea a doua a jocului de la 1-0. Ce a urmat în repriza secundă a fost o nebunie, cu o presiune permanentă la poarta tinerilor de la Luceafărul și patru goluri înscrise de Batin, Jeler, Parnau și din nou Batin, la 0-5 maramureșenii oprind motoarele și așteptând fluierul de final, înaintea căruia a reușit și Luceafărul golul de onoare, prin Toderici (min. 88), parcă pentru a nu fi nimeni supărat.

 

Luceafărul Oradea – Progresul Şomcuta Mare: 1-5 (0-1), au marcat Răzvan Toderici (min. 88) / Paul Batin (min. 14, min. 56, min. 86), Bogdan Jeler (min. 64), Mark Parnau (min. 80). În urma victoriei, Progresul urcă pe locul 8, deși și sătmărenii (cu care au făcut rocada în clasament) au reușit un rezultat surpriză, egal acasă cu lidera seriei, CS Lotus Băile Felix (care au învins etapa trecută Minaurul, chiar în Maramureș).

 

În etapa următoare, în 23 octombrie, Progresul Șomcuta Mare joacă acasă cu CSM Satu Mare și are șansa de a mai acumula puncte (altfel, poate să se pregătească de pe acum de Liga a IV-a).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here