PREVIZIBIL – Sorina Pintea, eliberată din arest și cercetată sub control judiciar în dosarul în care este acuzată de luare de mită în formă continuată

0
758
Sorina Pintea

SUB CONTROL JUDICIAR. Vineri, 6 martie 2020, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca Sorina Pintea, fostă ministru al Sănătăţii și fostă manager al Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare, să fie eliberată din arest preventiv.

 

Cercetarea în dosarul în care DNA o acuză de luare de mită în formă continuată va avea loc cu inculpata Sorina Pintea sub control judiciar. Decizia este difinitivă și va fi pusă în aplicare de îndată, Pintea urmând să fie eliberată din Arestul Poliției Capitalei unde a fost reținută din 28 februarie, în urma hotărârii Tribunalul Bucureşti, prin care a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

 

În sala de judecată, Pintea a negat acuzaţia adusă de DNA şi a solicitat înlăturarea de la dosar a mai multor probe (chiar şi a flagrantului, conform avocatului său, Viorel Mocanu) pe considerent că acestea ar fi fost obţinute nelegal de anchetatori.

 

Avocatul lui Pintea a solicitat revocarea măsurii arestării preventive, fără o altă măsură, sau revocarea măsurii arestării preventive și luarea măsurii controlului judiciar, pentru că Pintea vizează internarea în spital din cauza bolii de care suferă.

 

În urma punerii sub acuzare de DNA, Pintea și-a înaintat demisia din funcția de manager al unității spitalicești din Baia Mare.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here