PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNT – Dan Ivan, candidat USR PLUS la Senat: Am pregătit măsuri concrete pentru scăderea ratei abandonului școlar

0
362

ADVERTORIAL. Școala de la ora 8 la ora 17, cu o masă caldă și programul „școala de după școală” trebuie să devină o realitate a învățământului de stat românesc. Această măsură are impact imediat atât în sfera socială, cât și în cea educațională, iar pe termen mediu și lung va impacta pozitiv și economia României.

 

Dan Ivan, candidat USR PLUS la Senat: “Vom reuși, în acest mod, scăderea ratei abandonului școlar, elevii cu posibilități reduse vor putea să își continue studiile astfel încât va crește și potențialul lor de specializare într-o meserie și ulterior de angajare.”

 

Lăsând la o parte statisticile, cunoaștem fiecare dintre noi copii care nu vin de-acasă cu pachetul de mâncare sau bani pentru o gustare, copii care poate nu au parte de nici o masă caldă pe zi, copii care acasă nu au condițiile necesare să-și facă temele sau să se pregătească pentru a doua zi și care, în cele din urmă abandonează școala, iar ulterior se angajează greu sau deloc.

 

Pe de altă parte, cunoaștem și părinți care sunt la muncă până după-amiaza târziu și care nu știu ce face copilul după ce vine de la școală și care, odată ajunși acasă de la muncă, se apucă de verificat teme și învățat lecții. Timpul pentru activități relaxante în familie devine practic inexistent. Ajungem la un nivel de surmenare care are un impact negativ atât asupra rezultatelor școlare, cât și asupra activității profesionale a părinților.

 

Programul „școala de după școală” vine în completarea învățământului formal cu activități socio-educative și distractive sau remediale acolo unde este cazul, totul într-un cadru structurat și sigur pentru elev.

 

Ambele componente ale acestei măsuri vin și în sprijinul familiilor monoparentale și ale părinților care nu au posibilitatea de a-și supraveghea copiii în intervalul de timp de după terminarea orelor și până ajung ei acasă de la muncă.

 

Dreptul la educație este un drept constituțional, iar alianța USR PLUS își propune să beneficieze de acest drept fiecare copil, fără discriminare de orice fel.

 

Votează Alianța USR PLUS pe 6 decembrie!

 

* Acest material a fost comandat de Partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale „Alianța USR PLUS”) și realizat de operatorul economic SC Umbrella SRL. Cod unic de identificare: 11200021



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here