EXCLUSIV – Câte firme cu participare străină s-au înregistrat în Maramureș în perioada 1991-2022: aportul asociaților/acționarilor străini la economia județului

0
1321

ANALIZĂ 2MNEWS. În perioada 1 ianuarie 1991 – 31 decembrie 2022, în Maramureș au fost înregistrate 3.207 de firme cu asociați/acționari străini (anul trecut s-au înregistrat în județ 61 de noi firme cu participare străină la capitalul social). În total, aceste firme au avut un capital subscris de peste 1,15 miliarde de lei (sumă echivalată astăzi de Oficiul Național Registrul Comerțului cu peste 247 de milioane de euro).

 

În privința numărului societăților comerciale cu participare străină la capitalul social înființate până la 31 decembrie 2021, Maramureșul se situează pe locul 14 în clasamentul național, iar în ceea ce privește valoarea capitalului social subscris, pe locul 24.

 

Conform unei analize 2mnews bazate de raportările financiare oficiale ale anului 2021 (detalii AICI și AICI), cele mai importante firme cu participare străină din județul Maramureș sunt:

 

Eaton Electro Producție din Sârbi (echipamente electrice de joasă tensiune și de soluții de automatizare), Aviva din Baia Mare (producție mobilă), Universal Alloy Corporation Europe (UACE) din Dumbrăvița (piese pentru industria aeronautică), Weidmüller Interface România din Tăuții Măgherăuș (piese electrice şi electrotehnice), Italsofa România din Baia Mare (canapele şi somiere), Optibelt Power Transmission din Tăuții Măgherăuș (curele pentru autovehicule şi pentru aparate electrocasnice), Maravet din Baia Mare (echipamente, medicamente, suplimente și hrană pentru animale), Karelia Upofloor din Satulung (parchet), Storo din Baia Mare (distribuitor de sisteme de izolare exterioară), SIFA International din Baia Mare (încălțăminte) și Blachotrapez din Baia Mare (țigle metalice).

 

* Foto: @UACE

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here