INDECIS – Drumarul Baltă și-a retras cererea de intrare în insolvență pe care tot el a depus-o pentru firma sa, Nord Vest Infrastructură și Servicii

0
377

BLITZKRIEG ECONOMIC. Drumarul Ionuț Petrișor Baltă, fiul lui Ioan Baltă, zis „Oniza”, proprietarul scriptic al firmei de lucrări de infrastructură rutieră Nord Vest Infrastructură și Servicii SRL, înregistrată în Baia Mare, și-a retras cererea de intrare în insolvență la doar 5 zile după ce tot el a depus-o. În consecință, magistratul Secţiei a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Maramureș a avut doar de constatat situația, luând act de renunţarea la judecata cererii de deschidere a procedurii insolvenţei formulată de firma debitoare.

 

Baltă, care se confruntă și în acest an cu mai multe cereri de plată a unor servicii prestate de firme contractante (Bogdrum SRL, Good Prod SRL, Haresman SRL, Profal Industry SRL), a depus la 16 aprilie 2024 cererea de punere a firmei Nord Vest Infrastructură și Servicii SRL sub protecția legii insolvenței. Cealaltă firmă de drumuri a familiei Baltă, XS Sud Compani SRL, este în insolvență de 10 ani, o insolvență declanșată în anul 2014 și încă nefinalizată.

 

„Oniza” a fost mulți ani drumarul de casă al fostului primar corupt al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, el fiind și martor în dosarul în care edilul a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. După ce și-a băgat firma în insolvență, el a activat în relația cu Primăria Baia Mare prin firma Nord Vest Infrastructură și Servicii SRL, care acționa de regulă în parteneriat cu cealaltă firmă de casă a lui Cherecheș, Construrom SA, controlată de finul edilului, Vasile Marcel Zoicaș.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here