SOLUȚIE – Radu Trufan, președinte USR Maramureș: Baia Mare are nevoie de centre de tip Respiro destinate persoanelor cu dizabilități

0
182
Radu Trufan

ELECTORAL. În momentul în care am propus împreună cu echipa consilierilor județeni USR proiectul centrului de tip Respiro în cartierul Firiza din Baia Mare, ne-am gândit la persoanele cu dizabilități care nu beneficiază de drepturile lor și la asistenții lor personali. Odată cu finalizarea construcției, aceștia vor avea posibilitatea să beneficieze de concediu de odihnă sau medical, având certitudinea că persoana pe care o îngrijesc va fi în siguranță și va primi servicii de specialitate pe o perioadă determinată.

 

Îmi doresc ca astfel de proiecte să se implementeze mai multe în Baia Mare. Pentru aceasta propun o evaluare a clădirilor din oraș care nu sunt folosite, dar care pot fi transformate în astfel de centre.

 

Centrul din cartierul Firiza este amenajat într-o clădire care odinioară a funcționat ca un dispensar medical. A fost lăsată în paragină mulţi ani, fiind într-o stare avansată de degradare. Cu siguranță va fi un prim pas pentru a oferi o viață mai bună persoanelor cu dizabilități și asistenților lor.

 

Radu Trufan, președinte USR Maramureș, candidat la funcția de consilier local în Consiliul Local Baia Mare



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here