LĂMURIRI – Senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, despre plafonarea prețurilor la energie și alte măsuri de contracarare a efectelor crizei energetice

1
356
Cristian Niculescu- Țâgârlaș

ACTIVITATE PARLAMENTARĂ. Agenda ședinței de plen de marți, 27 septembrie 2022, a vizat un număr mare de proiecte legislative, printre care se regăsesc și soluții pentru criza energetică pe care o traversăm. Senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș a oferit detalii despre cele mai importante modificări legislative adoptate și care vor fi, implicit, aplicate.

 

“Cu majoritate de voturi, am adoptat Ordonanța de Urgență 119 care prevede plafonarea prețurilor la energie, prin care se extinde perioada de aplicabilitate până la data de 31 august 2023.

 

Alături de colegii mei din Senat, Daniel Fenechiu, Claudia Banu și Nicolae Neagu, am inițiat un amendament la OUG 119, care prevede includerea în textul ordonanței a clienților casnici care utilizează aparate sau echipamente medicale necesare unor scheme de tratament, clienților casnici care au în întreținere cel puțin 3 copii cu vârste cuprinse între 18-26 de ani și care urmează o formă de învățământ și, nu în ultimul rând, operatorii de utilități publice: alimentare cu apă, canalizare și epurarea apelor uzate, procesarea apelor uzate din cadrul unităților administrativ teritoriale printr-un serviciu public inteligent alternativ, colectarea, canalizarea și evacuarea apelor pluviale.

 

Am adoptat și Legea prin care se urmărește implementarea unui cadru general de finanțare a unor Scheme de Eficiență Energetică, în sprijinirea întreprinderilor mari și IMM-urilor și energiei verzi din surse regenerabile destinate autorităților publice locale, prin finanțare din fonduri externe nerambursabile.

 

Criza energetică afectează populația și economiile la nivel global, iar noi avem datoria de a veni cu măsuri concrete în sprijinul cetățenilor și al operatorilor economici, pentru a traversa mai ușor aceasta perioadă dificilă”, a precizat senatorul PNL Cristian Niculescu-Țâgârlaș.

 

Biroul parlamentar al senatorului PNL Cristian Niculescu-Țâgârlaș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here