MOTIVAȚIA REALĂ – După ce a trecut prin 5 partide, primarul Cherecheș susține fals că s-a reîntors în PSD: în urmă cu 3 ani spunea „Am cumpărat un partid mare, PSD, și l-am făcut mic. V-am scăpat de Satana!”

9
8036
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

S-A REÎNTORS, DAR NU S-A REÎNTORS. Ca orice bătrân traseist politic, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș (45 de ani), susține că de luni (26 iunie 2023) s-a reîntors în PSD. Sigur, este doar o altă minciună: nu s-a reîntors în niciun PSD, cel puțin nu oficial, iar neoficial știa tot orașul, de mult timp, că va candida la alegerile din 2024 din partea PSD (dacă va putea să candideze). Conform legii (Ordonanţa de Urgenţă 57/2019 / Codul Administrativ, art. 159, lit. h), nefiind exclus și scriptic (faptic este) din PNȚCD, partid pe lista căruia a candidat, el și-ar pierde mandatul de primar dacă ar trece în alt partid (aceasta fiind unica formă de a te „reîntoarce acasă”, cum a zis el, un partid nefiind un pod, să-l treci când îți vine).

 

Anunțul său public, de astăzi, 28 iunie 2023, vine după alt anunț public (și contrariant) al său, din 21 iulie 2020: „Am cumpărat un partid mare, PSD, și l-am făcut mic. V-am scăpat de Satana!”. Uite, la 3 ani de la acest anunț, despre care aveți detalii AICI, Cherecheș a dat cu periuța uitării pe umărul tovarășului Gabriel Valer Zetea (președintele PSD Maramureș) și, mai ales, pe cel de două ori pomenit în discursul de reîntoarcere, cu sfințenia celui care se agață de oricine crede că ar putea influența rezultatul apelului de la Cluj-Napoca, „domnul președinte și prim-ministru Marcel Ciolacu”, cel despre care a susținut că are „un parteneriat”, și a anunțat că a trecut, din nou, la PSD.

 

Ce a zis „reîntorsul acasă”

 

Cătălin Cherecheș, 28 iunie 2023: „Vreau să vă anunț, așa, într-un mod foarte direct și foarte pragmatic, faptul că din perspectivă politică m-am întors acasă. De luni începând m-am reașezat, sau am reașezat parteneriatul pentru comunitatea băimăreană cu PSD, cu domnul președinte și prim-ministru Marcel Ciolacu. Așadar, alături de oameni care înțeleg ce înseamnă dezvoltarea comunităților locale și sprijinul pentru autoritățile locale.

 

Vă amintesc că municipiul Baia Mare, de la ultimul Guvern PSD, respectiv Guvernul Dăncilă, acum aproape 5 ani, nu a mai primit niciun leu de la București din partea Guvernului României (n.red., fals, au fost o mulțime de obiective finanțate din bugetul statului). Așadar, dacă doar colegii mei de la PSD au sprijinit municipiul Baia Mare și eu am debutat, am crescut și m-am consolidat politic alături de dânșii, m-am reașezat, m-am reîntors acasă. Sunt alături de ei, sunt într-un parteneriat politic cu Gabriel Zetea și la nivel central cu președintele și prim-ministrul Marcel Ciolacu.

 

Bineînțeles că parteneriatul administrativ cu președintele Consiliului Județean Ionel Bogdan (n.red., președintele PNL Maramureș) continuă, parteneriatul și asocierea politică între PNL și PSD este consolidat la nivel municipiului Baia Mare și a județului Maramureș (n.red., nu e, dimpotrivă, Bogdan și Zetea nici nu-și vorbesc, ba chiar se atacă oricând au ocazia) și cu sprijinul meu va fi și mai consolidat (n.red., nu poate fi, pentru că ambii lideri județeni își doresc același lucru: președinția CJ Maramureș) ”.

 

După 5 partide în 20 de ani, revine unde îi e locul. Dar unde îi e locul?

 

Iată traseul politic al lui Cherecheș din ultimii 20 de ani, din 2003, de când a debutat în prestigioasa sa carieră de traseist politic o dată cu înscrierea în TSD, și până astăzi: PSD – PNL – UNPR – FDG – PNȚCD – PSD. Anunțul (fals) al trecerii/reîntoarcerii în PSD a fost făcut astăzi, 28 iunie 2023, în contextul organizării unei conferințe de presă ocazionate de predarea a 8 apartamente către Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș (o scară din blocurile începute de MAI în urmă cu mulți ani, abandonate, și finalizate din banii orașului – înțelegerea prevedea ca o parte din apartamente să fie predate Poliției, un pact fair-play ținând cont că o parte a investiției a fost realizată prin finanțare de la MAI).

 

Implicit, la această conferință a participat șeful interimar al Inspectoratului, comisar șef Mihai Gherman, plus obișnuita asistență formată din angajați ai Primăriei, pe care edilul Cherecheș îi cară după el, scoțându-i din timpul programului de serviciu, ca și când i-ar plăti el, să-i posteze în spatele său pe post de decor. Astăzi au fost 9 (angajați ai Primăriei), cu Manole 10, care-i și întrece. Și care trece. Zice el. La pesedeu. Baia Mare NU a avut niciodată un primar PSD. Are șanse acum, dacă premierul Marcel Ciolacu, numit partener de primarul condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, este piesa care-i lipsea lui Cherecheș pentru un deznodământ fericit (pentru el) al apelului de la Cluj-Napoca.

 

Cherecheș a spus că revine în PSD pentru că orașul nu a primit bani decât în timpul Guvernării PSD. Dar atunci de ce nu a trecut atunci, când îi dădea bani Dăncilă din buzunarul ei, dacă atât de dragi îi sunt cei care îi dau bani? A primit banii, dar a stat liniștit în FDGR (acolo era proțăpit politico-electoral în 2016-2018, ba chiar în 2018 încercat o altă cacialma, anunțând că va candida la președinția FDGR). Nu e nicio problemă cu banii, cu orașul. Unica problemă e că s-a-ntors roata la Cluj-Napoca și curge apă tulbure pe Someș. De atâtea ploi…

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

9 COMENTARII

  1. Papagalul acesta are și azi destui pupincuriști care la propriu pot și fac în fiecare zi controlul anal, pe toate slugile lui puse de el în funcții înalte, dar la fel de incapabili, și pe care ii tratează după merit ca un papagal vezi conducerea Urbis, Vital… etc… etc.. un om extraordinar care merita sa rămână pe viata primar poate și chiar după ce da ortul popii sa nu-i ocupe nimeni locul… La cât s-a dezvoltat orașul… si la ce salarii mizerabile sunt…

  2. Excelent comentariu. Ce este acest Chereches Catalin!?Un ilustru traseist politic si un oputtunist corupt. Ca sa scape basma curata si sa nu ajunga dupa gratii se foloseste de tot felul de tertipuri pentru a induce in electorii baimareni ideea ca este persoana cea mai potrivita pentru functia de primar.Sa speram ca in 2024 baimareniii isi vor deschide ochii si nu ii vor da votul acestui ins ahtiat de putere si bani, ci unui om care sa-i reprezinte cu adevarat, sa le apere interesele,sa fie devotat comunitatii, sa o dezvolte prin crearea de locuri de munca, lucrari de investitii,in detrimentul activitatilor populiste, electorale{tot felul de festivaluri si manifestari distractive, care prejudiciaza bugetul municipiului} Trebuie sa existe un echilibru intre aceste activitati cultural- artistice si de petrecere a timpului liber si activitatile menite sa dezvolte orasul,prin relansare economica, atat in domeniul industriei cat si al serviciilorAr fi multe de facut in municipiul Baia Mare inclusiv in domeniul invatamantului, sanatatii, salubrizarii etc, dar acest lucru presupune ca edilul sa fie preocupat inainte de toate de comunitatea pe care o conduce si dupa aceea de propria imagine si viata personala..

    • Stimabila doamna. Sa aveti in vedere ca acest clovn satanist ne-a dus vestea in lume prin candidatura lui ca puscarias (cumparata cu multi bani prin manipulare nu pe merit) prin columbizare (cu prafuri si ierburi magice) si prin transformarea institutiei publice (Primaria Baia Mare) intr-un bordel unde o mare parte din „fetele” si „baietii” angajati cu salarii bombastice sunt analfabeti functionali categorie din care face parte chiar si ilustrul „dotore” in economia sp….gilor cereches. DACA maine la Primaria Baia Mare se organizeaza un concurs (fara smecherii) de competenta profesionala si aptitudini aferente posturilor ocupate, cel putin 70% din acestia ar pleca acasa. Mai ales ca o parte din fete au fost angajate doar pe baza de proba practica (din comisie facand parte doar prof. dr. cereches si ofiterul vice locotenent corleone) Prin aceste fapte „dansul” (cum zic moldovenii) a facut cunoscuta Baia Mare pe plan national si international. Ba mai mult in loc sa se concentreze pe modul in care sa scape orasul captiv de imensele credite a inceput sa ne ia fata cu telenovele cu Ileana Cosanzeana, cu falsa lui credinta si iubire si cu inelul de logodna cu diamant de 1kg cumparat din banii deva…zati din bugetului local. Din punct de vedere psihiatric si cult al personalitatii a inceput sa se creada regele „Chearles” de Baia Mare, va dori calesca alba la nunta, sa se traga cu tunurile si sa pocneasca artificiile vreo 30 min. (sigur si-a comandat coroana cu diamante, diploma de excelenta si buchetul miresei mai mare decat mireasa) Doar atata poate asta este maxima lui viziune si competenta manageriala, bancute, cosuri de gunoi, panselute, arteziene, maturat si udat (nu spalat) 3 Bulevarde. Din pacate DOAR ATAT am votat.

  3. Acest PAPAGAL politic sa laudat ca : „am cumparat un partid mare si l-am facut mic, v-am scapat de satana”. Ce tupeu jegos. ACEST maimutoi dr(…)at este insasi EL satana si acum vrea sa se intoarca la satana ?? Atat poate ! Sa traga pe nas impreuna cu camarila lui, sa distruga acest oras, oameni si familii. Practic este CANCERUL acestui oras care suge fara oprire din bugetul local prin tot felul de initiative prin care se imbuiba el si camarila lui din buzunarele noastre. Solicitam de urgenta ca Spitalul DNA si doctorii (procurori) lui sa extirpeze de urgenta acesta tumoare maligna CERECHESIANA care ne-a cuprins si adus orasul in captivitate si agonie economica

  4. Seniorii….toate babele în extaz că le organizează „primarele” aniversari de 1,2,5,500 de ani de nunți de argint,aur, bronz,titan,fier,diamante…și alte metale și nestemate maneliste…ei sunt de vină pentru alegerea acestui pușcăriaș(ales din pârnaie)în fruntea orașului…un oraș mort din orice punct de vedere economic,cultural,universitar!
    Un oraș aflat la cheremul firmelor de casă abonate la lucrări veșnice cu primăria,asfaltări, iluminat public,luminițe kitsch,arteziene în rondouri…să se pipi în ele câinii străzii…orice lucrare care poate toca banul public adunat din impozite cu o colectare și așa deficitară!
    Dar ce este mai tragic…la următoarele alegeri,nu există alternativă,un bun cetățean care să fie interesat cu adevărat de problemele orașului,să pot pune ștampila în pătratul lui!
    Există acel om?…dacă nu…ne mai spălăm pe cap câțiva ani cu acest personaj alunecos!
    Ca o constatare amară,exista întotdeauna concurența aceasta cu Satu Mare…cu amărăciune în suflet,pot spune că sunt înaintea noastră deja cu ani buni!

    • nu se strange nici un lat. Mai mult ca sigur ca o sa se prescrie fapta- asta se si asteapta. Daca nu, merge el prin ceva tara sa fie ajutat. Problema e pt baimareni, daca maine ar fii alegeri iar ar iesi chereches primar, chiar si fara sprijinul psd (pe care de altfel l a avut si in 2020- cand a pacalit frumos psd ul). Toti stiu comm f bine pe retelele de socializare, cand e de mers la vot. Uita

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here