MITOMANIE – Ultima prosteală publică: oficialii județului susțin că Portul Constanța este interesat să deschidă un… port interior (!) în comuna maramureșeană Mireșu Mare

5
2675
Gabriel Zetea, președintele CJ Maramureș

NAIVITATE. Dacă te-ai trezit bine, nu te doare (încă) părul și nici n-a început să te intereseze ritmicitatea și motivațiile minciunilor fantasmagorice cu care ne gratulează băiatul din Viile Apei care conduce Maramureșul, președintele Consiliului Județean (CJ), Gabriel “Îngerul” Zetea, îmi cer scuze încă de pe acum: toate astea se vor schimba radical în urma lecturării prezentei scrieri.

 

Să admitem că ceea ce urmează e o hiperbolă, adică o exagerare voită prin care se exagerează intenționat întâmplări (în cazul de față) cu scopul de a-l impresiona pe elector. Nefiind vorba despre o producție literară, ci despre o comunicare oficială a administrației județene, ceea ce urmează poate fi interpretat ca fiind o mitomanie. Adică o minciună generată de o necesitate patologică a unei persoane de a altera adevărul, de a fabula, de a inventa povești care o avantajează. Scopul este tot de impresionare.

 

Portul din lunca Someșului

 

Zic ăștia de la CJ Maramureș că Îngerul l-a primit într-o „vizită oficială” pe Anton Samoilă, consulul onorific al României în Florida și că în cabinetul președintelui administrației județene (ăla în care-și creștea Mircea Man peștii exotici) a avut loc chiar o „întâlnire de lucru” la care au participat reprezentanți din aparatul administrației, primarul comunei Mireșu Mare, Ioan Mătieș, președintele Consiliului Local al IMM-urilor, Gavril Leș și Florin Rus, antreprenor în domeniul transportului.

 

Bun, asta se întâmpla ieri, ca să vedem noi că președintele cu cearcăne permanente, formate din stresul provocat de munca asiduă prestată în interesul județului, nu se pregătește să rupă ușa (era vineri, final de săptămână proletară) și să plece-n weekend, ci analiza (acum chiar cred că a-nceput să te doară părul!) posibila colaborare a comunei Mireșu Mare cu, țineți-vă bine, Portul Constanța. Conform gogoriței servite, cică Portul Constanța ar fi interesat să deschidă un port interior (o extensie a portului) într-o zonă mai îndepărtată din România, una din locațiile avute în vedere fiind comuna maramureșeană, unde există un teren cu o bună accesibilitate la calea ferată (probabil singurul loc cu asemenea facilitate din țară).

 

Apoi, comunicatul pentru prostit proști o bagă pe aia cu „investiția ar fi benefică, oferind multe oportunități de dezvoltare și creare de noi locuri de muncă, iar companiile din zonă care fac import-export și-ar putea reduce semnificativ cheltuielile de transport al mărfurilor”. Pentru atingerea acestui suprem deziderat, factorii interesați vor organiza o întâlnire comună la sediul Ministerului Transporturilor.

 

Ș-acum, dacă te-ai enervat suficient pen’ că suntem luați de proști, îți recomand să râzi. Râzi în hohote. E terapeutic. Și dă-le ignore naivilor ăștia care, mitomani fiind, ne consideră dizabili.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

5 COMENTARII

 1. … și n-am jignit pe nimeni. Nici n-am dezinformat, informația e corectă, venită din sursă oficială (adică de la șeful dvs politic, G.Zetea). Acum aveți și alt articol, comparativ. Dacă am stricat niște ape-nvolburate, scuze, o să se repete. C-așa-i în viață, când ești prost, vine cineva și îți aduce nota de plată. Și când spun prost, nu mă refer la compatrioți dvs, care-s și ai mei și ai vecinului și ai lui Nelu din Cavnic, ci la proști. Nu știu dacă știți de existența lor, dar ei există și au început să mișune prin funcții de conducere. Pace, love and devotion.

 2. D-le primar, in loc de Tony Samoilă am scris exact Anton Samoilă, c-așa-l cheamă. Tony e pentru dvs., pentru noi, din fericire, nu e, Bine era dacă nu e era vorba despre Tony Samoilă, dar e. În consecință, după cum m-au anunțat colegii mei de la Grupul de Investigații 2mnews, profesioniști prestigioși, mâine vom dematela interesele existente în jurul acestui proiect atât de important pentru Mireșu Mare, România, Europa, Terra, Univers. Ne scuzați că, fiind doar niște jurnaliști de investigații nenorociți, nu vedem doar lucrurile bune pe care le vedeți dvs. cel mânat, sunt convins, de cele mai bune intenții.

 3. Domnule Catalin
  Mi am dat seama ca nu santeti bine informat si din faptul ca nu a ti scris corect numele consulului .Se numeste Tony Samoila.
  Cunoscandu ne deatata vreme m as fi asteptat sa ma fi sunat sa aduceti opiniei puplice informatia corecta,nu sa i jigniti pe compatriotii mei „prosti”.
  Ar fi potrivit sa reveniti cu o informatie concreta:
  1. Este vorba de un terminal ferviar al potului din Constanta pe calea ferata
  2.la Miresu Mare ,prin localtate care trece calea ferata ,se preconizeaza sa se contriasca o bretea a acesteea cu scopul de a se incarca si descarca acele containere care pna acuma se descarca si incarca in Constanta si alte porturi din Europa
  3.pe un teren proprietatea comunei se intentioneaza a se construi un depozit al acesor containere limiteof cu calea ferata
  4.interesul agentilor economici din acesta parte a Europei se bazeaza pe pragmaisme economice implicit pe costuri reduse la transporturi
  5.trasportul pe CFR este mai ieftin si mai prietenos cu mediul
  Donule Catalin va stiu un om de initiativa progresista si consider ca aceasta ratacire de la principiile d voastra sant o simpla sicopa.As dori ,in virtutea celor scrise mai deasupra presupunerilor ,sa nu lasam in necunoasterea adevarului si pentru a va pastra o buna reputatie asa cum o stim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here