MODIFICARE LEGISLATIVĂ – Senator Cristian Niculescu-Țâgârlaș: Maramureșenii din alte 8 localități poluate vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani

1
1688
Cristian Niculescu-Țâgârlaș, senator PNL de Maramureș

DECIZIE. Miercuri, 28 iunie 2023, Camera Deputaților a adoptat propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice (L60/2023), inițiată de parlamentarii PNL de Maramureș, Cristian Niculescu-Țâgârlaș, Călin Bota și Florin Alexe.

 

Astfel, după promulgarea legii, persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zone afectate de poluare, respectiv în localităţile Cicârlău, Deseşti, Satulung, Şişeşti, Remetea Chioarului, Cavnic, Băiuț şi Copalnic Mănăştur din judeţul Maramureş, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acestora, vor beneficia de o reducere a vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare.

 

Adoptarea acestui proiect de lege este un act reparatoriu, care rezolvă o problemă importantă pentru cei care au muncit și au trăit în condiții foarte grele în județul Maramureș. În continuare, iazurile de decantare din Maramureș și haldele de steril afectează sănătatea localnicilor, iar proiectul de lege va aduce puțină speranță și încredere pentru oamenii care trăiesc  în zonele  afectate și astăzi de poluare, a declarat senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, unul dintre inițiatorii legii.

Birou Parlamentar Cristian Augustin Niculescu-Tâgârlaș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Bună ziua
    Vă tot lăudați cu tot felul de beneficii pentru locuitorii care au trăit 30de ani in orașe poluate…cu reducerea vârstei de pensionare…cu 2 ani ..
    Dar… surpriză…
    Persoanele…care au muncit în condiții speciale de muncă…nu beneficiază de această reducere…
    De ce…?
    Aceștia nu au trăit în aceleași conditii.?
    Legea spune.. că nu se cumulează două reduceri…?
    Spuneți… vă rog de ce…?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here