ADVERSAR DIFICIL – Explorări Baia Mare joacă în turul I al Cupei României cu Rapid București, echipă clasată pe locul 5 în ediția precedentă a Ligii Naționale

0
160

VOLEI MASCULIN – CUPA ROMÂNIEI 2023-2024. Federația Române de Volei a stabilit meciurilor din Cupa României la volei masculin ediția 2023-2024. Conform regulamentului competiției, în faza I a Cupei României participă 8 echipe, cele clasate în Liga I pe locurile 5-10 și cele două noi-promovate în prima divizie valorică. Nu au fost stabilite datele de disputare a partidelor din faza I, care va avea loc tur-retur.

 

Echipa băimăreană Știința Explorări (clasată pe locul 7 în Liga Națională în ultimii 3 ani) va întâlni cel mai dificil adversar posibil: Rapid București, echipă clasată pe locul 5 în ediția trecută de campionat. Iată cele 4 partide din faza I (primul meci are loc pe terenul primei echipe, returul pe terenul celei de-a doua):

 

  1. U Cluj (loc 10) – UVT Timișoara (nou-promovată)
  2. SCM Zalău (loc 6) – CSM Constanța (loc 8)
  3. Unirea Dej (loc 9) – Corona Brașov (nou-promovată)
  4. Rapid București (loc 5) – Explorări Baia Mare (loc 7).

 

În sferturile de finală se vor califica 4 echipe învingătoare în dubla mașă din faza I și primele patru clasate din Liga Națională: Arcada Galați (loc 1), Steaua București (loc 2), SCMU Craiova (loc 3) și Dinamo București (loc 4). Sferturile de finală se dispută tot în dublă manșă (primul meci pe terenul echipei calificate din faza I), iată programul:

• Învingătoare meci 1 – Arcada Galați;

• Învingătoare meci 2 – Steaua București;

• Învingătoare meci 3 – Dinamo București;

• Învingătoare meci 4 – SCMU Craiova.

 

Așadar, dacă va reuși să furnizeze surpriza și să se califice în sferturile Cupei României, băimărenii vor întâlni SCMU Craiova (loc 3 în ediția precedentă a Ligii Naționale). Câștigătoarele din sferturi se califică în Final Four (semifinale și finalele – mare și mică), turneul final fiind programat în 2024.

 

* Foto arhivă: @Rapid București (Rapid București – Explorări Baia Mare, 3 decembrie 2022)

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here