EXCLUSIV – Administrația județeană semnează săptămâna viitoare contractul de execuție al Pasajului rutier suprateran Italsofa: lucrarea de 62 de milioane de lei va fi executată de ARL Cluj

2
10266

ANTICIPARE. Contractul care vizează construirea pasajului rutier suprateran Italsofa (Baia Mare – Groși) va fi semnat de administrația Maramureșului (Consiliul Județean) săptămâna viitoare, cu firma Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj (subsidiara holdingului austriac Strabag AG), la valoarea de 62 de milioane de lei (exact: 62.283.554,20 lei, sumă care include TVA). Câștigătorul licitației, anunțat de 2mnews în premieră, încă din 28 noiembrie 2023 (detalii AICI), trebuie să finalizeze lucrarea (care prevede proiectare și execuție) în 12 luni.

 

Administrația județeană din Maramureș a întârziat semnarea contractului pentru realizarea acestui obiectiv de infrastructură rutieră, pe care îl realizează în  parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru că licitația a fost cu clauză suspensivă, la momentul finalizării acesteia nefiind încă semnat contractul de finanțare nerambursabilă, din fonduri europene gestionate de stat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – despre acest fapt, 2mnews a oferit detalii AICI.

 

Acesta a fost semnat în această săptămână, înlăturând orice piedică în concretizarea licitației. Tot în această lună se va emite ordinul de începere, ceea ce înseamnă că Pasajul Italsofa trebuie recepționat în martie 2025. Infrastructura rutieră a fost proiectată cu o lungime de 680 de metri și o lățime de 13,6 metri și include și două căi pietonale.

 

Și Pasajul de la Clubul Văcarilor este la un pas de desemnarea câștigătorului

 

Tot în această săptămână s-a semnat și contractul de finanțare pentru construirea celuilalt pasaj rutier suprateran din Baia Mare, cel de la Clubul Văcarilor (Baia Mare – Recea), cu o lungime de 429 de metri, peste DN 1C, obiectiv investițional realizat tot în parteneriat cu CNAIR și aflat în faza finală de analiză economico-financiară.

 

În acest caz, este foarte posibil ca tot săptămâna viitoare să fie anunțat câștigătorul licitației (au fost depuse 6 oferte, despre care aveți detalii AICI), iar după termenul de așteptare al depunerii unor eventuale contestații, dacă rezultatul licitației nu va fi contestat, se va semna contractul de execuție (estimarea financiară a realizării obiectivului este de aproape 80 de milioane de lei).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Saluuuut !
    E adevărat că pe muntele acela de gunoi o să fie puse poze cu toți conducătorii orașului de la revoluție și până acum , ce l-au făcut așa de mare ?
    Datorită lor , tuturor , avem un munte aici , în șes . Ce faaaain .
    Ca atracție turistică , evident !
    Ce faaaain !!! Abia aștept . Paaa .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here