INVESTIȚIE – Contract de 58,5 milioane de lei în Maramureș, pentru un sistem de transport al apei potabile de peste 40 de kilometri lungime

3
3855

INFRASTRUCTURĂ EDILITARĂ. Operatorul de apă-canal din Maramureș, Vital SA Baia Mare, a scos la licitație un contract estimat la 58,5 milioane de lei (exact: 58.537.203,13 lei, sumă care include TVA) și care vizează proiectare și execuția lucrărilor la sistemul de transport al apei Baia Mare – Seini. Cea mai mare parte a finanțării investiției provine prin Programul de Dezvoltare Durabilă, contribuții financiare având și bugetul de stat, bugetele locale și bugetul societății.

 

Contractul se va derula în localitățile Baia Mare, Recea, Tăuții Măgherăuș, Cicârlau, Seini, Ardusat, Săsar și Ilba și prevede conducta de transport apa potabila Baia Mare – Seini (cu o lungime de 40,64 km) și dotarea sistemului cu 2 stații de pompare (la Seini și Săsar), 4 stații de clorinare (la Seini, Ilba, Săsar și Tăuții Măgherăuș) și 5 rezervoare de înmagazinare (la Săsar, Tăuții Măgherăuș, Ilba, Seini și Ardusat – la ultima localitate este prevăzută o retehnologizare a rezervorului existent).

 

Lucrările trebuie finalizate în 33 de luni, fiind repartizate 6 luni pentru proiectare, 24 de luni pentru execuția propriu-zisă și 3 luni de testare/punere în funcțiune.

 

Contractul, care va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-cost (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 40%, costurile de operare de 48% și durata suplimentară de garantare a lucrărilor de 12% – aceasta va fi cuprinsă între 3 ani și 5 ani), așteaptă ofertele până la 25 martie 2024.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. STIMATI sefi de la VITAL si primaria BM ,f.bine ca dezvoltati reteaua catre seini,dar pe granicerilor cine va pune reteaua la punct,ca si cei de la et,3-4 sa avem presiune la apa? cand faci reclamatie bagati tot felul de fabulatii ca sa scapati de consumatori! de cand a fost avaria din toamna situatia nu este remediata!sunt curios sefii de la VITAL ce salarii au!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here