EXPLICAȚII – De ce autoritatea județului nu semnează contractul de execuție a pasajului rutier suprateran de la Italsofa: motivația și toate detaliile despre câștigătorul contractului de 62 de milioane de lei

1
5655

INVESTIȚIE – INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ BAIA MARE. Licitația pentru execuția pasajul rutier suprateran de la Italsofa (Baia Mare – Groși), prima lucrare de infrastructură rutieră de anvergură care va demara în acest an în municipiul reședință de județ, este finalizată, iar 2mnews a anunțat în exclusivitate, încă din 28 noiembrie 2023, și câștigătorul contractului: Strabag AG, prin subsidiara ARL Cluj, care a sublicitat 2 milioane de lei sub estimarea maximă a beneficiarului (Consiliul Județean Maramureș) – aveți detalii AICI.

 

Totuși, administrația județeană nu a semnat încă și contractul de peste 62,28 de milioane de lei cu subsidiara din România a concernului austriac. 2mnews a obținut lămuriri în această problemă. Licitația a fost cu clauză suspensivă, fapt cauzat de nesemnarea contractului de finanțare (care se estimează să fie semnat în această perioadă: ianuarie-februarie 2024). După semnarea contractului de finanțare (care va fi susținută din fonduri nerambursabile, prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR), imediat va fi semnat și contractul de execuție cu ARL Cluj.

 

Lucrarea trebuie finalizată într-un an (12 luni) și se estimează că ordinul de începere va fi semnat în februarie-martie 2024, implicit în februarie-martie 2025 Pasajul Italsofa ar trebui să fie recepționat și pus în funcțiune. Pasajul rutier suprateran Italsofa este proiectat cu o lungime de 680 metri și o lățime de 13,6 metri (include și două căi pietonale/trotuare).

În paralel a avut loc și licitația pentru execuția celuilalt pasaj rutier suprateran din Baia Mare, de la Clubul Văcarilor (pentru care au fost 6 ofertanți, despre care aveți detalii AICI) și care a fost proiectat cu o lungime de 429 metri, peste DN 1C. Și în cazul acestuia, situația e similară cu cea a contractului pentru Pasajul Italsofa, cu deosebirea că termenele (de semnare a contractului de finanțare, a contratului de execuție și de finalizare a lucrărilor) sunt decalate cu o lună. Ambele contrate sunt executate de CJ Maramureș în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. CE MAI AȘTEAPTĂ PREȘEDINTELE CONSILIULUI SĂ VINĂ TATĂ DIN MORMÂNT SĂ SEMNEZE, DEOARECE INCA NU SE VEDE NIMIC FACUT DIN CEEA CE A PROMIS POATE DA MANA CU ZETEA DE LA PSD 100%

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here