ÎNCEP LUCRĂRILE – În martie 2024 începe reabilitarea a 8 km de drum județean, între Hărnicești și Ocna Șugatag: contract de 22 de milioane de lei

0
372

REABILITARE DRUMURI JUDEȚENE: 125 MILIOANE DE EURO. În martie 2024 începe execuția reabilitării primului tronson de drum județean din cele opt incluse în proiectul de reabilitare a peste 120 de kilometri de drumuri județene Mara-Nord, finanțat cu circa 125 de milioane de euro (contractul de finanțare a fost semnat în decembrie 2023, proiectul, realizat de Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu ADR Nord-Vest, fiind finanțat în cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional).

 

Tronsonul care intră în reabilitare din martie 2024 este cel de 5,86 kikometri, de pe DJ 185, dintre Ocna Șugatag – Hărnicești și care străbate comunele Desești și Ocna Șugatag, al cărui contract, în valoare de 22 de milioane de lei (exact: 22.182.844,85 lei, sumă care include TVA), a fost atribuit la finalul lunii septembrie 2023 asocierii de firme MIS Grup SRL & Drum Proiect SRL & DP Proiect SRL (primele două sunt înregistrate în Bistrița-Năsăud, a treia în Cluj).

 

Partea de proiectare a fost deja finalizată, iar din martie constructorul are la dispoziție 8 luni pentru finalizarea tronsonului de drum județean contractat.

 

Cine sunt câștigătorii

 

MIS Grup SRL, liderul de asociere, este o firmă înregistrată în satul Anieș (com. Maieru, jud. Bistrița-Năsăud), specializată pe lucrări de construcții a clădirilor și controlată de familia de antreprenori Fărcaș (Ioan Fărcaș – 53 de ani, originar din comuna maramureșeană Vima Mică – și Virginia Fărcaș – 50 de ani, originară din comuna bistrițeană Rodna -, asociați în procente egale). Familia Fărcaș mai deține firmele Hydrosilvania SRL (care produce energie electrică din microhidrocentrale) și Zona Verde ZV SRL (care produce betoane pentru construcții). În 2022, firma MIS Grup a raportat o cifră de afaceri de 195,31 milioane de lei și un profit net de aproape 14 milioane de lei, realizat cu 188 de angajați.

 

Drum Proiect SRL, asociat secundar, este o firmă înregistrată în municipiul Bistrița, specializată pe inginerie și consultanță tehnică și controlată (din 2022) de Emilia Huruban (originară din Alba Iulia). În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 463.950 lei și un profit net de 268.401 lei, realizat cu 2 angajați.

 

DP Proiect SRL, asociat secundar, este o firmă înregistrată în municipiul Cluj-Napoca, specializată pe activități de arhitectură și controlată de Septimiu Remus Bucșa (43 de ani, originar din municipiul Arad). În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 4,63 milioane de lei și un profit net de 3,36 milioane de lei, realizat cu 7 angajați.

 

Situația celorlalte 7 tronsoane din Mara-Nord

 

Șeful administrației județene, Ionel Bogdan, a precizat că în aprilie 2024 va intra în reabilitare și tronsonul DJ 109F Ocna Șugatag – Ferești, iar pe parcursul acestui an vor fi contractate și celelalte 6 tronsoane de drum incluse în proiectul Mara-Nord (DJ 109F Rogoz – Lăpuș – Băiuț – Cavnic; DJ 186 Vadu Izei – Bârsana; DJ 186B Ferești – Călinești – Budești; DJ 188 Bogdan Vodă – Vișeu de Jos; DJ 171 limită Bistrița-Năsăud – Suciu – Rogoz; DJ 171A Suciu de Sus – Groșii Țibleșului).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here