INVESTIȚIE – Contract de 7,6 milioane de lei: începe reabilitarea energetică a Liceului Tehnologic din Ruscova

0
533

CONTRACT SEMNAT. Administrația publică din comuna maramureșeană Ruscova, controlată de edilul Ioan Turcsin (PNL), a atribuit un contract de 7,68 milioane de lei (exact: 7.689.352,74 lei, sumă care include TVA) și care vizează proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare, prin eficientizare energetică a două clădiri care aparțin Liceului Tehnologic. Obiectivul investițional este finanțat, în cea mai mare parte, din fonduri nerambursabile ale statului român, gestionate de Administrația Fondului pentru Mediu (contractul de finanțare fiind semnat de primăria locală la 15 martie 2023).

 

Lucrările vor fi executate de asocierea de firme Conrep SA & Arcon Pro-Design SRL – ambele firme sunt din Vișeu de Sus și au câștigat licitația, la care au fost doi ofertanți, având singura ofertă declarată admisibilă de comisia de licitație. Conrep SA, din postură de lider de asociere, a declarat deja subcontractarea a 15,6% (în cazul corupului A), respectiv 18% (în cazul corpului B) din valoarea totală a contractului cu alte 4 firme (Pro Electric Team SRL – care va executa lucrări de instalații electrice, PGV Alert Concept SRL – care va executa lucrări de instalații curenți slabi, Armorex Prod Com SRL – care va executa lucrări de ignifugare și protecție la incendii și Clean Green Energy – care va executa lucrări de instalații termice și ventilații).

 

Cine sunt câștigătorii
Conrep SA este înregistrat în Vișeu de Sus și este controlată scriptic de Ileana Urda (45%) și Alexandru Cenușă (41%). Firma este specializată în construcții civile,industriale, drumuri și poduri, lucrări hidrotehnice și edilitare. Este implicată în mai multe contracte cu autorități publice aflate în derulare în județul Maramureș. În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri de 50,62 milioane de lei și un profit net de 2,96 milioane de lei, realizat cu 161 de angajați, dar și datorii de 26,67 milioane de lei.
Arcon Pro-Design SRL este înregistrată în Vișeu de Sus, este specializată pe lucrări de ingineri și consultanță tehnică și este controlată de Radu George Bota (91%) – asociat minoritar este sigheteanul Alin Vasile Raț (9%). În 2022, firma (care va realiza partea de proiectare și consultanță tehnică pentru acest obiectiv de investiție) a raportat o cifră de afaceri de 4,46 milioane de lei și un profit net de 1,21 milioane de lei (ambii indicatori fiind record în istoria economică a firmei), realizat cu 5 angajați.

Despre liceul din Ruscova

 

Liceul Tehnologic din Ruscova, care are arondată din anul 2011 și Școala cu clase I-VIII din comună, are ca profil domeniul textile-pielărie, cu specializare “tehnician design vestimentar”. Cele două corpuri de clădire au fost reabilitate în anii 2008-2009 și 2010-2012 (prin finanțări nerambursabile oferite de statul român).

 

* Foto: @Liceul Tehnologic Ruscova

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here